Kvinna skickades hem med propp

Patienten skickades hem från sjukhuset, trots att hon hade en propp i hjärnan.


GÖTEBORG. Den unga kvinnan hade haft en kraftig huvudvärk i flera dygn och fördes med ambulans till Mölndals sjukhus i slutet av november.

Väl där tog ingen den 22-åriga kvinnan på allvar och symptomen ansågs vara stressrelaterade. Men vid en undersökning på Varbergs lasarett visade kvinnan tecken på att ha drabbats av en stroke, trots hennes låga ålder.

– Om man genomfört en datortomografi och satt in blodproppslösande medicin direkt hade min dotter med största sannolikt mått mycket bättre i dag, menar kvinnans mamma, skriver GP.

22-åringen har i dag kvar möjligheten att återgå till ett normalt liv, tack vare snabba insatser på enheten i Varberg.

– För närvarande är väl chanserna till full återhämtning runt 50 procent. Hon har fortfarande domningar i vänster sida av kroppen, ena ögat fungerar dåligt och hon har problem med att greppa olika saker. Om och när hon kan börja arbeta igen, vet vi inte, säger mamman.

Den tjänstgörande akutläkaren som felbedömde kvinnan har nu anmälts till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd(HSAN) av kvinnans mamma. HSAN kommer att granska fallet och eventuellt ge akutläkaren någon sorts bestraffning, skriver GP.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

1 timme sedan
Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

1 timme sedan
Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

1 timme sedan
Affärer i stora delar av Uganda öppnade på lördagen efter att ha varit stängda i fyra dagar i protest mot nya momslagar.