Eleverna har chansen att vinna 3500 kronor om de avstår från alkohol och droger.
1 av 4
Eleverna har chansen att vinna 3500 kronor om de avstår från alkohol och droger.
2 av 4
- Foto: TT NYHETSBYRÅN
3 av 4
- Foto: TT NYHETSBYRÅN
4 av 4
- Foto: Ap

Högstadieelever kan få pengar till körkortet av skolan – om de avstår från alkohol

Kontraktet som ger eleverna bidrag till körkortet.


Högstadieelever i Laholm kan få ekonomiskt bidrag till körkortet om de avstår från alkohol, droger och rökning under de tre år som de går på högstadiet, skriver Hallandsposten.

De som klarar sig utan att bryta kontraktet har chansen att vinna 3 500 kronor till ett körkort.

Konceptet som kallas "Smart livsstil", stöds av flera näringsidkare och Laholms sparbank.


Bildkälla: TT

Rökningen på skolan har ökat den senaste tiden och rektor Viveka Lennse Johansson, tror att det nya kontraktet kan ha en effekt.

– Vi tror att det här kan ha effekt. Vi hade inte hakat på om vi trott att det var ett slag i luften, säger hon till Hallandsposten.

Att eleverna kommer sköta kontrollen själva är något som Laholms Sparbank litar på.

– Laholms sparbank litar på ungdomarna. Sedan tror jag att omgivningen reagerar om en klasskompis vinner och andra vet om att den har rökt eller druckit under de här åren, säger Johnni Törnemann, Marknadsansvarig på Laholms sparbank till Hallansposten.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det en bra deal?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen i Vindeln rapporterar om misshandel

Åklagare: Fritt fram att ljuga om ekonomi

Det är fritt fram för åtalade att ljuga i domstolen om sina inkomster i syfte att betala lägre bötesbelopp. Det skriver kammaråklagarna Jan Leopoldson och Jonas Myrdal på DN Debatt och kräver motåtgärder av regeringen.

Misstänkt föremål i Göteborg var ofarligt

Det misstänkta föremålet som hittades på en adress i Frölunda i Göteborg på måndagskvällen var ofarligt. Det berättar polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr för TT.

Zelenskyj tackar Biden efter ja till stöd

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har talat med USA:s president Joe Biden efter att representanthuset i USA i helgen röstade igenom ett stödpaket på över 60 miljarder dollar, motsvarande över 650 miljarder kronor, till Ukraina.

Stolar återkallas – kan orsaka nackskador

1 timme sedan
Tre olika typer av stolar återkallas, skriver Konsumentverket på sin webbplats. I samtliga fall handlar det om att stolarna riskerar att tippa bakåt, vilket skulle kunna medföra huvud- eller nackskador.

Tyskar lade rosor vid Hitlers barndomshem

1 timme sedan
Fyra tyskar misstänks för brott efter att ha lagt vita rosor vid huset där Adolf Hitler föddes i västra Österrike. Gesten gjordes för att markera Hitlers födelsedag den 20 april 1889. Tyskarna som var två systrar och deras partner, alla i 20- och 30-årsåldern, upptäcktes av en polispatrull.