Då slår nästa oväder till (alldeles för snart)

- 24/07/2015, 08:12
Så här blir det.
1 av 4

Så här blir det.

TT NYHETSBYRÅN

Inte så här alltså.
2 av 4

Inte så här alltså.

TT NYHETSBYRÅN

Det ska nämligen även i fortsättningen se ut typ så här.
3 av 4

Det ska nämligen även i fortsättningen se ut typ så här.

Pontus Lundahl/Scanpix

Kul va?
4 av 4

Kul va?

MAJA SUSLIN

Håll i hatten!

Vänta nu, det ska alltså bli dåligt väder igen? Japp, det stämmer kompis. I alla fall om vi litar på Expressen och vädertjänsten Storm. Vilket vi väl borde göra. Och väljer vi att göra det, då kan vi räkna med att det under morgonen ramlar in ett kraftigt lågtryck från Tyskland.

– Det här lågtrycket ger både kraftigare vind och nederbörd än normalt, säger Solbjörg Apeland, meterolog på Storm och fortsätter:

– I Götaland kommer det under lördagen att regna väldigt kraftigt, särskilt mot eftermiddagen och kvällen. Det väntas bli upp till 40-50 millimeter regn och dessutom mycket kraftig vind med risk för kuling.

Bild: TT

Vilket ju låter sådär. Och lågtrycket kommer inte bara att påverka Götaland. Apeland säger till Expressen att man i Svealand kan räkna med upp mot 80 millimeter regn natten mot söndag och att det under söndagen kommer att bli riktigt ruskväder även i Norrland med risk för åska i de norra delarna.

Bild: TT

Men sen kanske det vänder då? Fast nej, det gör det inte.

– Under måndagen kommer det in ett nytt lågtryck över Nordsjön, som sträcker sig österut till Götaland och mot tisdagen blir det ökande nederbörd, säger Apeland till Expressen.

Bildkälla