Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Obehagliga trender på Instagram och Snapchat sprids bland ungdomar

- 18/11/2015, 10:31 -
Polisen varnar för nya "oroväckande trender" bland ungdomar.
1 av 3

Polisen varnar för nya "oroväckande trender" bland ungdomar.

TT Bild

Det handlar om att man sprider filmer på sociala medier.
2 av 3

Det handlar om att man sprider filmer på sociala medier.

Snapchat

De vill ha hjälp med att stoppa dessa trender.
3 av 3

De vill ha hjälp med att stoppa dessa trender.

TT

Polisen vill ha hjälp att stoppa de nya "oroväckande trenderna" som ungdomar sysslar med.

Många av oss använder oss av Snapchat, Instagram, Facebook och andra sociala medier för att kommunicera med våra vänner.

Men sen finns det folk som använder sig av dessa till lite mindre bra grejer. Och polisen har nu gått ut med en varning om nya "oroväckande trender" bland ungdomar på sociala medier. Här är två av de största trenderna enligt polisen:

1. Killar bjuder med en tjejkompis till en avskild plats och sedan ber de tjejen att genomföra sexuella handlingar. Det hela filmas och filmen används för att utpressa henne på fler sexuella handlingar eller ersättning.

2. Man träffas för att slåss, antingen för att göra upp eller så kan det handla om hämnd. Allt filmas och läggs upp i olika forum. Och det här leder att den som blir misshandlad ofta vill hämnas och samlar sina vänner.

"Gemensamt i samtliga dessa fall är att vuxenvärlden inte får underrättas om vad som hänt. Att skvallra är värre än att bli uthängd. Så länge du hämnas så är det helt ok men att skvallra är det värsta du kan gör" skriver Polisen på sin Facebook-sidan.

De vill nu ha hjälp att stoppa trenderna. Har du sett eller hört något går det att ringa polisen på 114 14.

Här är inlägget i sin helhet: