Mördads familj anmäler Kriminalvården

- 07/10/2008, 16:15 -

Flickans föräldrar rasar över att kriminalvården inte meddelat var mördaren befinner sig.

En 20-årig flicka mördades i sin studentlägenhet i Jönköping förra året. Kort därefter hoppade en 22-årig man från fjärde vånigen i samma byggnad. Mannen dömdes för mordet på flickan och han har sedan dess flyttats runt på olika anstalter. Han var en person som dottern och den övriga familjen litade på. Föräldrarna menar att det är obehagligt att ha sin dotters mördare på ett häkte i sin närhet.

– Han har lurat oss att tro att han är en normal människa, skriver föräldrarna i sin JO-anmälan och vi är livrädda för att han manipulerar även häktespersonal. Av denna anledning känner vi stark oro då han finns i vår närhet, slutar inlagan till Justitieombudsmannen, enligt Sveriges Radio.

Föräldrarna anser att de borde få veta var deras dotters mördare befinner sig. De har själva försökt ringa runt till kriminalvårdsanstalter för att få ett svar. De menar att 22-åringen själv har styrt placeringen.

Efter domen har mördaren suttit i häkte, först i Jönköping, sedan i Uddevalla, Örebro, Uddevalla igen och sen slutligen till Kumlaanstalten, utan föräldrarnas vetskap,rapporterar Sveriges Radio.

Skrivet av: