Mördads familj anmäler Kriminalvården

Flickans föräldrar rasar över att kriminalvården inte meddelat var mördaren befinner sig.


En 20-årig flicka mördades i sin studentlägenhet i Jönköping förra året. Kort därefter hoppade en 22-årig man från fjärde vånigen i samma byggnad. Mannen dömdes för mordet på flickan och han har sedan dess flyttats runt på olika anstalter. Han var en person som dottern och den övriga familjen litade på. Föräldrarna menar att det är obehagligt att ha sin dotters mördare på ett häkte i sin närhet.

– Han har lurat oss att tro att han är en normal människa, skriver föräldrarna i sin JO-anmälan och vi är livrädda för att han manipulerar även häktespersonal. Av denna anledning känner vi stark oro då han finns i vår närhet, slutar inlagan till Justitieombudsmannen, enligt Sveriges Radio.

Föräldrarna anser att de borde få veta var deras dotters mördare befinner sig. De har själva försökt ringa runt till kriminalvårdsanstalter för att få ett svar. De menar att 22-åringen själv har styrt placeringen.

Efter domen har mördaren suttit i häkte, först i Jönköping, sedan i Uddevalla, Örebro, Uddevalla igen och sen slutligen till Kumlaanstalten, utan föräldrarnas vetskap,rapporterar Sveriges Radio.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kritiker sågar förslag om gårdsförsäljning

EU-sanktioner mot "extremistiska" bosättare

EU inför sanktioner mot fyra "extremistiska" israeliska bosättare och två organisationer på ockuperade Västbanken.

Upp till 20 000 fick fel bostadsbidrag av Försäkringskassan

Försäkringskassan har gått ut med ett varningsmeddelande till 20 000 medborgare som fått ett extra bostadsbidrag. Utbetalningen som ska ha gjorts den 10 april kan mycket väl vara helt felaktig, och du som fått pengarna kan vara tvungen att betala tillbaka pengarna.

Trump Media varnar för nakenblankning

Börsnoterade Trump Media & Technology Group har varslat Nasdaqbörsen om att det kan ha förekommit otillåten marknadsmanipulation av bolagets aktie – med så kallad nakenblankning, rapporterar tv-kanalen CNBC.

Då höjer HBO Max priset, inför reklam och byter namn

I samband med att HBO Max byter namn till bara Max görs en rad förändringar. Exempelvis införs ett reklamabonnemang. För de som inte vill se reklam höjs avgiften rejält.

Støre möblerade om bland ministrar

Norges statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har möblerat om i sin regering.