Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gymnasieelev gripen efter hot

- 10/02/2016, 11:06 -
En skola i Ronneby har stängt efter hot.

En skola i Ronneby har stängt efter hot.

TT BILD

​Stadshuset och gymnasieskolan Knut Hahn i Ronneby har spärrats av sedan ett allvarligt hot mottagits, rapporterar lokala medier.

– Vi har mottagit ett hot som har gjort att säkerhetsnivån har höjts. I övrigt får polisen kommentera händelseutvecklingen, säger kommunalrådet Roger Fredriksson (M) till Sydöstran.

Enligt tidningen är det en elev på gymnasieskolan som uttalat ett hot. Alla entrédörrar på byggnaderna är låsta och besökare får genomgå en inpasseringskontroll.

Till Nyheter24 säger polisens att det hela rör sig om ett hot mot en tjänsteman. Att skolan och stadshuset är avspärrat är inget som de har något att göra med.

– Polismyndigheten har inte spärrat av något, vi har en patrull på plats som utreder det lite närmare, säger polisens kommunikationsavdelning i region Syd.

Vid halv 12-tiden när Nyheter24 pratar med en skolans rektorer Roswitha Eek så säger hon att skolan inte är stängd.

– Personal och elever är på plats.

Strax efter halv 12 så kan Roger Fredriksson avslöja att personen som uttalat hotet nu har gripits i skolan. Vem eller vilka som hotats vill han inte säga.

– Det får polisen kommentera, säger han till Nyheter24.

Han säger att skolans verksamhet har hållits igång hela tiden men att de har haft koll på in- och utpasserade.

– Vi har vetat hela tiden vem vi sökte efter, det var en elev inskriven på skolan.

Enligt Roger Fredriksson var det i går eftermiddag som de fick in ett konkret hot första gången och var tvungna att agera. Vad för hot det rör sig om vill han inte kommentera.

– Det här är en person som mår väldigt dåligt och har blivit sämre och sämre.

När Nyheter24 tar kontakt med polisens kommunikationsavdelning har de än inte fått in någon rapport ett gripande. Senare bekräftar Maja Forsenius hos polisen att en person har hämtats in till förhör.

– Hotet ska ha inkommit mot socialtjänsten, säger hon till Nyheter24.