Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rödebypappan hedrar sitt offer

- 07/10/2008, 17:39 -

Tända ljus och blommor arrangerades av 50-åringen för den mördade Simon Söderberg.

Inte ett ljud av mopeder. Rödebyfamiljen hedrar den mördade Simon Söderberg efter det tragiska skottdramat i Rödeby för ett år sedan.

Gården i Hollstorp var prydd med ljus, höstäpplen och blommor på måndagskvällen. Marschaller lyste upp ingången till boningshuset, skriver Sydöstran.

Huset bevakades av ett antal vakter när Simon Söderberg hedrades på måndagen. De flesta besökarna var vänner och anhöriga till offret som ville hedra honom. Mopeder parkerades en bra bit från gården och blommor och ljus placerades stillsamt vid det sammetsbeklädda bordet.

50-åringen sköt ihjäl 15-åringen Simon Söderberg och skottskadade en 17-årig pojke då ett ungdomsgäng, som en längre tid förföljt familjen, kom till gården natten den 6 oktober 2007. De hade huvor och var beväpnade med tillhyggen, uppger Sveriges Radio.

Den så kallade Rödebypappan friades i tingsrättens dom, då rätten menade att han led allvarlig psykisk störning vid skottillfället. I morgon inleds hovrättsförhandlingen mot 50-åringen i Malmö. Men i går var det lugnt och stilla i Rödeby, skriver Sydöstran.

Skrivet av: