Carolinmördaren byter advokat

Nu tar Silbersky över som 51-åringens försvarare.


GÄLLIVARE. Den 51-årige man som dömts till livstids fängelse för mordet på Carolin Stenvall byter advokat. Anledningen är att han inte varit nöjd med sin tidigare försvarare Leif Gustafsson. Nu är det i stället Leif Silbersky som kommer att försvara den dömde mördaren.

Under tisdagen överklagade Silbersky tingsrättens dom till hovrätten.

– Om jag inte hade sett någon möjlighet att få en annan dom i hovrätten skulle jag inte ha tagit på mig målet, säger Silbersky till NSD.

Dock tror den tidigare överåklagaren Sven-Erik Alhem att livstidsdomen kommer att stå fast i hovrätten.

– Leif Silbersky är en väldigt skicklig advokat och jag har mött honom i rätten flera gånger, men jag har egentligen ett för litet underlag för att bedöma den tidigare försvararen, säger han, enligt NSD.

Skrivet av:

Relaterat
Senaste nytt

Ljusmanifestation mot gängvåldet i Uppsala

Biden: Ukraina kan räkna med vårt stöd

Dagen efter budgetuppgörelsen i USA lovar president Joe Biden att Ukraina kan räkna med fortsatt amerikanskt stöd. Jag försäkrar våra allierade, det amerikanska folket och Ukrainas folk att de kan räkna med vårt stöd. Vi kommer inte att avbryta stödet.

Läsk och godis ökar i krisen

1 timme sedan
En svagare ekonomi har fått hushållen att köpa mindre frukt och grönt. Men försäljningen av läsk och godis har samtidigt ökat.

Försvarets vapen i Tove-målet – nya vittnen

1 timme sedan
Två unga kvinnor dömdes till livstids fängelse för mordet på Tove i Vetlanda. Men när fallet nu ska upp i hovrätten kan utfallet bli något helt annat. Jag skulle absolut inte räkna hem någonting, utan det här är en öppen process, säger rättsexperten Sven-Erik Alhem.

Kristianstad: Polisen rapporterar om trafikhinder

3 timmar sedan
"Permobil kör ute på riksväg, RV21.", skriver polisen på sin hemsida.

Sunak: Inte aktuellt skicka militär till Ukraina

idag 15:52
Storbritanniens försvarsminister Grant Shapps fick många att höja på ögonbrynen med sitt besked om att brittiska militärinstruktörer kan skickas till Ukraina. Nu tonar premiärminister Rishi Sunak ned uttalandet, och understryker att Shapps förslag inte är aktuellt "här och nu".

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.