Arbogamamman våndas inför rättegången

- 08/10/2008, 07:27 -

Domen mot Christine Schürrer kan komma redan i dag.

I dag klockan 10.00 fortsätter rättegången mot Christine Schürrer, 32, som misstänks för dubbelmordet i Arboga. Den rättspsykiatriska undersökningen står på dagordningen under huvudförhandlingarna i Västmanlands tingsrätt. Men Emma Jangestig, mamma till mördade Max och Saga, ser inte fram emot sammandrabbningen. Hon tycker att det är alldeles för jobbigt att se tyskan i ögonen.

– Jag hoppas att hon får ett livslångt straff, både för det hon har gjort och för att vi ska känna oss säkra, säger Emma Jangestig till VLT.

Jangestig har valt att flytta från sina föräldrar för att börja ett nytt liv med sambon i en egen lägenhet i Arboga. En minneshylla har uppförts till minne av barnen, och Arbogamamman tänder ljus varje dag.

– Jag vill absolut bo kvar här, här är tryggheten ändå på något sätt. Och så har jag ju graven - ibland går jag dit flera gånger om dagen, säger Jangestig.

Till en början hade de bestämt sig för att inte ta med några prylar över huvud taget. Men det blev en ändring på den punkten.

– Jag har gått igenom alla kartonger och sopsäckar. När jag hittade barnens kläder förmådde jag inte slänga dem. Det kändes så ... hårt. I stället ska jag göra lapptäcken av dem. Ett för Saga, och ett för Max, säger Emma Jangestig till VLT.

Tyskan kan dömas till livstids fängelse eftersom det tidigare har konstaterats att Schürrer ej lider av en allvarlig psykisk störning.

Skrivet av: