Kopiera Obama för 60 miljoner

Riksdagspartierna vässar sina strategier inför det stundande Ep-valet.


Den 7 juni väljer svenskarna nya ledamöter till Europaparlamentet. De svenska riksdagspartierna planerar att använda nästan 20 miljoner kronor mer i årets val jämfört med valrörelsen 2004, skriver SvD.

Mest av alla planerar socialdemokraterna att lägga ut, 25 miljoner kronor. Därefter följer moderaterna som räknar med att spendera 15 miljoner. Totalt kommer partierna använda 60 miljoner kronor i sina kampanjer.

Inspirerade av den amerikanska valrörelsen och president Obamas framgång kommer flertalet nya metoder att användas för att kommunicera med väljarna.

– Det gäller att jobba i olika kanaler, säger Pär Henriksson, moderaternas kommunikationschef och ansvarig för valrörelsen till SvD. Vi gör filmer löpande. Vi har en egen kanal på Youtube. Vi kommer att släppa nyheter specifikt i digitala kanaler.

Samtidigt som partierna vässar på nya kommunikationskanaler planerar inget parti att köpa tevereklam.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Norrköping rapporterar om trafikolycka

Radio: Man hotar spränga sig på iranskt konsulat

En man hotar att spränga sig själv i luften vid Irans konsulat i Paris, rapporterar fransk radio.

Kina tvingar Apple att ta bort mobil-appar

Den amerikanska Iphone-tillverkaren Apple har plockat bort flera av de allra populäraste apparna ur bolagets app-butik i Kina, rapporterar tidningen The Wall Street Journal.

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Världen håller andan när USA:s kongress står i begrepp att rösta om stöd till Ukraina och Israel – hjälp som är avgörande för de pågående krigen. Även talman Mike Johnson är på helspänn. Hjälppaketen gör att han riskerar att avsättas av högerflanken i sitt eget parti.

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.