Schlingmann sågar EU-kampanj

Propagandamakarna i Bryssel riskerar EU-samarbetet, menar moderaternas partisekreterare.


Snart kommer den flådiga informationskampanjen i EU-länderna att dra igång inför valet i juni. Mångmiljonsatsningen i Sverige kommer att uttrycka sig i teve, radio, på internet och på stortavlor. Moderaternas partisekreterare Per Schlingmann går till angrepp mot kampanjen och tror att den på sikt riskerar EU-samarbetet.

På sin blogg menar den forne reklammannen att kampanjen göder EU-skepsis:

"Det är när EU gör sådana här generiska kampanjer i alla länder som man själv bidrar till att legitimera kritiken mot samarbetet.

Det går inte att informera fram ett engagemang genom att skriva människor på näsan om att det är viktigt i generiska kampanjer som saknar politisk konflikt och laddning."

– För det första tror jag som sagt inte att kampanjen leder till önskat resultat, utan i stället riskerar den att bli kontraproduktiv. För det andra tycker jag att det är tondövt och olämpligt att i en tid av mycket allvarlig ekonomisk kris använda skattebetalarnas pengar till en kampanj som denna, säger Schlingmann till Resumé.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

Palestinska myndigheten (PA)har godkänt en ny regering, meddelar president Mahmoud Abbas. Beskedet kommer efter internationella påtryckningar om förändring av det palestinska styret.

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

1 timme sedan
Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Polisen i Göteborg rapporterar om knivlagen

1 timme sedan
"Två personer bråkar på Nils Erikssonsplatsen. En av dem ska enligt de första uppgifterna bära kniv.", skriver polisen på sin hemsida.