Torsdag 2 Dec
Stockholm

Nu är clownerna tillbaka i Sverige – Michaela, 20, attackerades inatt

1 av 8
2 av 8
Michaela stötte på en obehaglig clown i Göteborg.
3 av 8
Michaela stötte på en obehaglig clown i Göteborg. Foto: Privat/Läsarbild
Hon fick rivsår i ansiktet och har gjort en polisanmälan.
4 av 8
Hon fick rivsår i ansiktet och har gjort en polisanmälan. Foto: Privat
Allt fler clowner har på nytt synts till i Sverige. Bland annat i Gävle.
5 av 8
Allt fler clowner har på nytt synts till i Sverige. Bland annat i Gävle. Foto: TT
Michaela beskrev clownen som "hämtad från en gammal film".
6 av 8
Michaela beskrev clownen som "hämtad från en gammal film". Foto: Privat
Hon tycker att det får räcka med "idioter som klär ut sig till clowner".
7 av 8
Hon tycker att det får räcka med "idioter som klär ut sig till clowner". Foto: Privat
Bild från filmen "DET" som tros inspirerar nya attacker.
8 av 8
Bild från filmen "DET" som tros inspirerar nya attacker. Foto: Warner Bros/PLANET PHOTOS / PLANET PHOTOS

I Göteborg stötte 20-åriga Michaela på en galen "mördarclown" som jagade henne och till slut tog upp en kniv.

Kommentera (930)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det har gått nästan ett år sedan då 18-åriga Jasmine från Linköping såg den första "mördarclownen" i Sverige. Efter hösten lugnade sig den "skrämmande trenden" ner sig. Men i år har clowner synts till igen bland annat i Gävle i samband med premiären av skräckfilmen "DET".

Då gick det lugnt till, men nu verkar det åter finnas personer som klär ut sig till clowner och agerar våldsamt i Sverige.

På natten mellan onsdagen och torsdagen var Michaela Söhrman, 20, på väg vidare i stan efter att ha hängt med några vänner i Göteborg. Hon märkte att nästa spårvagn inte skulle gå på över en timme och bestämde sig för att gå den korta promenaden.

– Jag gick längs en väg vars vägbana går ner i en skog och följde spårvagnsspåret. Klockan började närma sig halv sex och jag skulle möta upp några kompisar på ett hotell i stan, berättar Michaela för Nyheter24.

Privat

Helt plötsligt kände Michaela att hon inte var ensam och paniken steg när hon kollade bakom sig. Där såg hon en person som var utklädd till clown. När denne sa "do you want to play a game?" var paniken total och hon började snabbt att springa därifrån. Då sprang "clownen" efter.

– Jag försökte att hålla mig lugn, men fattade till slut att det var allvar. Det lät som en man på rösten och han var vitsminkad i ansiktet. Han hade på sig vita clownkläder med röda detaljer. Det var som hämtat från en gammeldags film, säger Michaela.

Michaela berättar att personen kom ikapp och lyckades ta tag i hennes hand där han rev henne. När "clownen" hamnade med ett knä mot marken passade 20-åringen på att sparka mot honom. Men mardrömmen var inte över – den vitsminkade mannen lyckades åter få tag på henne igen.

– Jag kände hur han verkligen försökte gräva tag i mig med sina naglar. Det var på blodigt allvar.

Privat

"Mördarclownen" greppade också tag i Michaelas högra kind och med naglarna försökte han gräva sig in i hennes hud. När hon lyckades komma loss och sparkade honom mellan benen trodde hon att allt skulle vara över. Men han skrattade bara där han låg på marken.

– Det var som att han njöt av det. Som att han ville att jag skulle sparka honom där.

Vid återupprepade tillfällen lyckades personen få tag på Michaela och lämnande skador i hennes ansikte. Till slut kulminerade mardrömmen när mannen enligt Michaela drog fram en kniv. Michaela lyckades med högt adrenalinpåslag att springa från "clownen" och nådde till slut ett villakvarter.

Privat

När hon nått fram till husen såg hon inte mannen längre och försökte ringa sina vänner på mobilen. Tyvärr hade hon slut på batteri och gick mot en McDonald's-restaurang där en kompis jobbade sitt skift.

– Jag har aldrig gått så snabbt i hela mitt liv. När jag till sist fick tag på mina kompisar så ville de att jag skulle göra en polisanmälan på en gång. Det gjorde jag också och en patrull mötte oss i stan, men mannen fanns inte i närheten längre, säger Michaela.

Efter händelsen skrev Michaela ett långt Facebook-inlägg som fått flera av hennes vänner att reagera. Tidigare har Michaela och hennes kompisar sett flera clowner i Göteborg.

– Jag fick faktiskt ett samtal från en kompis som hade sett en clown utanför sitt hus. Det här måste ju sluta. Jag har försökt smälta det här, men folk är ju idioter. Karma, säger jag bara, avslutar Michaela.

Hon mår efter omständigheterna bra med några rivmärken i ansiktet. 

Privat

Polisen i Göteborg känner till att det kommit in en anmälan om en clown.

– Jag känner till att det finns en ny clownhändelse, men kan inte gå in exakt på detaljer, säger Stefan Gustavsson, presskontakt vid polisen Region Väst, till Nyheter24.

Jobbar ni aktivt med att hålla koll på clowner?

– Under förra året inkom över hundratals anmälningar om clowner så det är mycket möjligt att det kommer fortsätta rulla in, säger Stefan Gustavsson.

Förra året varnade polisen för att det kunde bli dyrt att gå ut och skrämmas med minsta bötesbelopp på 1 700 kronor.

Läs också en intervju med en av alla clowner som fick ut och skrämde folk förra året. Eller kolla om din stad var utsatt för clownattacker under förra året här.

TV: Nu är clownerna tillbaka i Sverige – här har de setts till

Är du rädd för clowner?
Tack för din röst!
Kommentera (930)
Kopiera länk
Dela