Två kvinnor funna döda i Halmstad

Två kvinnor har påträffats döda i en lägenhet i Halmstad.


HALMSTAD. Under onsdagen påträffades två kvinnor döda i en lägenhet i Halmstad. Enligt uppgifter skadades också en man med allvarliga skottskador i huvudet. Mannen har förts till sjukhus med kraftiga blödningar i skallen.

– Efter röntgen tas beslut om vilka åtgärder som krävs. Hans tillstånd är mycket allvarligt, säger Per Längby, presstalesman på sjukhuset i Lund, enligt Hallandsposten.

Samma man är anhållen i sin frånvaro för mord.

Mannen har vid halvtvåtiden röntgats varpå han skulle föras till neurokirurgen för att stoppa de stora blödningarna i huvudet.

– Vår personal på neurokirurgen är förvarnade och har förberett sig, säger presstalesmannen Per Längby.

Ytterligare en man ska ha varit i lägenheten. Han är oskadd men har inte kunnat förhöras, enligt TT.

Den ena kvinnan blev 59 år gammal, men den andra kvinnans ålder är fortfarande okänd. Enligt polisen är hon "i vuxen ålder".

– Vi vet ännu inte exakta dödsorsaken men troligen är de skjutna till döds, säger Lars Hamrén vid Halmstadpolisen till Hallandsposten.

I nuläget är det oklart om det rör sig om ett familjedrama eller om någon utomstående attackerat kvinnorna och mannen. De första uppgifterna gjorde gällande att ett barn skulle ha funnits bland de omkomna. Så tycks dock ej vara fallet. Men för grannarna är tragedin i vilket fall mycket påtaglig.

– Det är så fruktansvärt och ledsamt, säger en granne som bor i huset mittemot och som är bekant med familjen i lägenheten där skottdramat utspelades till nyhetsbyrån TT.

När polisen fick larmet uppstod "rena kalabaliken" på innergården bland husen, enligt grannen, med polisbilar, poliser och avspärrningar. Polisen har också knackat dörr i husen i området. En av grannarna uppger att man sett en blodig person i lägenheten.

Polisen vill inte säga något om de inblandades relation till varandra och man vill inte heller säga vem som larmade polisen, bara att det kom ett larm om en blodig man i en lägenhet på den aktuella adressen.

– Vi lägger alla resurser vi har på att utreda det här, säger Bengt Nilsson vid Hallandspolisen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!