Bilder på Christopher O'Neill, en fylletatuering, ett mastigt kvitto och Bianca Ingrosso som dricker en shot.
1 av 6
Det var många som under 2017 antingen var fulla eller som fick betala priset för tidigare fyllor. - Foto: Stella Pictures / TT Nyhetsbyrån / Instagram
En bild på fotbollsspelaren Lionel Messi.
2 av 6
Lionel Messi. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Bilder på Christopher O'Neill, prinsessan Madeleine och Jonas Bergström.
3 av 6
Eller när prinsessan Madeleine och Chris O'Neill utamande Maddes ex-pojkvän på ett spritrace. - Foto: Stella Pictures, Fredrik Sandberg/TT. Bilden är ett montage.
En bild på en sommarfest och en bild på Anders Borg.
4 av 6
Eller när Anders Borg visade snoppen på en annan sommarfest. - Foto: TT
En bild på en fylletatuering som består av texten "du är kass".
5 av 6
Eller att man gör en fylletatuering som man sedan får ångra djupt. - Foto: Privat
En bild på Rebecca Söndergaard.
6 av 6
Det var Rebecca Söndergaard från Tidaholm som hade fylletatueringen i den här listan. - Foto: Privat

8 av de sjukaste sakerna folk gjorde på fyllan under 2017

Det var många som under 2017 antingen var fulla eller som fick betala priset för tidigare fyllor. Vissa av sakerna de gjorde var minst sagt märkliga. Här är några av dem.


1. Det ofrivilliga kaféet

I april lät vi några tjejer berätta om deras sjukaste fyllehistorier. En av dem handlade om när en icke namngiven tjej och hennes killkompis skulle gå hem på fyllan.

På den tiden brukade hon alltid få med sig någon slags sak hem, som till exempel en flagga. Den här gången hade hon dock fått tag i en skylt. Tjejen i fråga skriver:

"Vi hittar en skylt som vi bär hela vägen hem. Den kom inte innanför dörren så vi fick ställa den utanför. Morgonen efter vaknar jag av att morsan står och skriker nere i hallen. Knallade ner och tydligen hade folk knackat på hela morgonen då vi, enligt skylten, var ett fik. Fick lämna tillbaka skylten som numera sitter fast med kedjor på stället vi tog den ifrån."

Bildkälla: Instagram

2. Matspararen

I augusti skrev vi om fler människor som gjort konstiga grejer när de druckit, den gången om 16 riktigt sjuka saker svenskar gjort på fyllan.

En av punkterna handlade om någon som trodde att hen var smart när hen var i gasen. Det skulle dock visa sig att tilltaget inte var lika genomtänkt när hen på måndagen insåg vad hen gjort:

Bildkälla: Snapchat

3. Sjuk nota

Alla känner säkert till Lionel Messi, en av världens bästa fotbollsspelare genom tiderna. Och är du superproffs i fotboll kan du räkna med att även degen rullar in. Men vad ska man spendera pengarna på, kan man undra?

Well, Messi valde att formligen stänka pengar omkring sig under ett besök på partyön Ibiza i Medelhavet i juni.

Kolla bara in den här notan:

Bildkälla: Twitter

Summan för kalaset landade alltså på 37 330 euro, vilket är strax över 364 000 svenska kronor.

Men det sjukaste av allt var nog det som stod längst ned på kvittot. Messi beställde alltså in hela 41 flaskor av champagnen Dom Pérignon. Varje flaska kostade 600 euro, och totalsumman för de 41 flaskorna blev 24 600 euro, motsvarande 239 970 svenska kronor.

Även om det är oklart om Messi själv var full när han gjorde beställningen, eller hur mycket champagne han sedan drack, så var detta ändå en minst sagt sjuk nota.

Lionel Messi. Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

4. Oerhört stökig hemmafest

Så sent som nu i november ägde en väldigt livad studentfest rum i närheten av University of North Texas i USA.

Vid ett tillfälle hoppade festdeltagarna så mycket att golvet kollapsade. Flera av dem ramlade då igenom golvet och in till lägenheten under.

Bildkälla: Twitter
Bildkälla: Twitter

Flera personer skadade sig, men inte allvarligt.

Enligt festdeltagaren DeeJay Priestly, 22, ska det ha varit upp emot 150 personer på festen. Den utlösande faktorn ska ha varit låten "Faneto" av den amerikanska rapparen Chief Keef.

Orsaken till den goda feststämningen var att skolans lag hade vunnit en match i amerikansk fotboll mot University of Texas i El Paso tidigare under kvällen.

5. Kunglig spritduell

Det gick ganska vilt till när prinsessan Madeleine och hennes make Chris O'Neill utmanade Madeleines ex-pojkvän Jonas Bergström på spritduell på restaurang Bardot i Stockholm i början av året.

Chris beställde nämligen in en shotsbricka och skickade över till Jonas och hans grabbgäng.

Jonas kontrade med att skratta "nu ska vi se vad kärringarna tål" och skickade över en bricka vodkashots toppade med limoncello.

Därefter var den stora shotsduellen ett faktum och servitrisen fick under en timme ränna fram och tillbaka med spritbrickor.

– Vi blev ganska överraskade över hur vilt det blev. Madeleine såg mest förtjust ut när hon drack. Chris svepte shot efter shot och beställde sen genast in mer sprit till Jonas gäng, sa ett ögonvittne till Stoppa pressarna.

Chris O'Neill, prinsessan Madeleine och Jonas Bergström. Bildkälla: Stella Pictures, Fredrik Sandberg/TT. Bilden är ett montage.

6. Kändisarnas vilda sommarfest

I somras bjöd nätbutiken nelly.com in flera influencers för att fira midsommar på Svartsjö slott på Ekerö i Stockholm.

Festen har beskrivits som spårad. Det shottades, dansades, bjöds på livemusik och massa god mat – och det hela verkar ha varit sjukt stökigt.

Några profiler som fanns på plats var Bianca Ingrosso, Molly Rustas, Hanna Friberg, Moa Mattsson, Andrea Hedenstedt och Viktor Frisk.

Bianca Ingrosso verkar ha haft kul. Bildkälla: Instagram

7. Det borgar för fest

En annan stökig sommarfest var den som förre finansministerns Anders Borg deltog på i Stockholms skärgård. Enligt vittnen ska han ha varit hotfull, tagit män i skrevet och kallat kvinnor för "hora" och "slampa".

Men han ska också ha visat snoppen när han blev arg på festarrangören.

Bråkat ska tydligen ha börjat när Borg blev missnöjd med sängplatsen han tilldelats.

Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Anders Borg bad efteråt om ursäkt på Facebook för sitt minst sagt olämpliga beteende på festen, något som gjorde att han också hyllades av sina nära och kära.

Bildkälla: Facebook

Borg berättar sedan för Dagens Industri att han skulle söka hjälp för att detta inte skulle kunna ske igen. Han ringde sedan runt till de personer som var med på festen för att be om ursäkt, enligt Expressen.

Även en förundersökning om händelsen inleddes av polisen, men lades sedan ner.

8. Att ångra en fylletatuering

Okej, det här kanske inte var en fylla som skedde just 2017, men den fick i alla fall konsekvenser under året.

Det handlar om Rebecca Söndergaard från Tidaholm som när hon var 16 år gjorde just en fylletatuering. Tatueringen kom hon sedan att ångra hela livet.

Bildkälla: Privat

Rebecca är idag småbarnsmamma och tatueringen hade kommit att påverka hennes liv negativt. Hon kände till exempel att hon inte ville gå i bikini eller bada med barnen.

– Jag har gjort det några gånger, och då är det folk som har tittat och stirrat. Så jag går aldrig och badar med barnen, utan det gör de när de är på pappavecka, förklarade Rebecca.

Rebecca Söndergaard. Bildkälla: Privat

Men! Det här ledde också till att Rebecca sökte – och vann – Nyheter24:s tävling som vi annonserade ut i början av mars och där vinnaren fick ta bort en tatuering som hen ångrade.

– Gud, jag blir helt chockad. Jag blir jätteglad, sa en glad Rebecca när Nyheter24 ringde upp.

Vad kommer det här göra för skillnad för dig?

– Det kommer förändra jättemycket. Nu kommer jag kunna ta bort den här hemska tatueringen och gå och bada med mina barn.

Se också klippet med tjejen som trodde att hon hade världens bakfylla – men istället födde ett barn:

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit full under 2017?
Tack för din röst!