CIssi Wallin rasar mot TV4
Cissi Wallin kritiserar sin tidigare arbetsgivare TV4 för att ha Carl Adam Tillberg som enligt egen utsago misshandlat flera flickvänner sedan han var 15 år, men avbokade Cissi Wallin när hon utreds för förtal. - Foto: Montage TT/Instagram

Cissi Wallins hårda ord mot TV4 efter Carl Adam Tillbergs medverkan

Sedan Carl Adam Tillbergs medverkan i lördagens sändning av Nyhetsmorgon har massiv kritik riktats mot TV4. Nu riktar även medieprofilen Cissi Wallin kritik mot kanalen, och Tillberg ger svar på tal.


Carl Adam Tillberg föreläser om missbruk och våld i nära relationer, och har själv utsatt flera flickvänner för psykiskt, fysiskt och sexuellt våld. Kritikerna ifrågasätter TV4 bland annat för att ha gett utrymme till en våldsförövare och användningen av orden "föredetta förövare". Här kan du läsa mer om kritiken.

Nu kritiserar även medieprofilen Cissi Wallin kanalen. På sin Instagram kritiserar hon TV4 för att låta en man som nyligen dömts för brott mot kvinnor "bre ut sig i sin morgonsoffa" men avbokat henne som gäst efter att hon började utredas för förtal. Cissi Wallin anmäldes för förtal efter att ha pratat offentligt om den man som har våldtagit henne, vilket du kan läsa mer om här.

Cissi Wallin kritiserar TV4 efter Carl Adam Tillbergs medverkan i Nyhetsmorgon. Bild: Faksimil Instagram/cissiwallin

"Han är även dömd för sexköp och grovt rattfylleri och har öppet berättat om hur han i 15 (!) års tid våldtagit och misshandlat kvinnor, utan att bli dömd för det. Och han får sitta där utan att ens behöva svara på särskilt kritiska frågor. Han blir rentav hyllad som en insiktsfull mans-förebild" skriver Cissi Wallin.

Hon avslutar: "Kan vi låta det sjunka in en stund? För övrigt: jag kan få 2 års fängelse för grovt förtal. Ska vi gissa på att Malou von Sivers plötsligt ber om en 'exklusiv intervju' då?"  

"Det är rättsväsendet som ska klandras"

Nu svarar även Carl Adam Tillberg för första gången på kritiken.

"Att medverkan skulle få mycket kritik var jag fullt medveten om och ingick också i de avvägningar jag gjorde inför medverkan. Det tycker jag bara är bra! En diskussion behövs! Dock blev jag tvungen att stänga ner mina sociala medier på grund av att jag inte såg att en diskussion kunde tas längre då många inte bekymrar sig med att läsa tidigare inlägg och kommentarer och antagligen inte är så intresserade att diskutera sakfrågan utan mig som enskild person," skriver Carl Adam Tillberg i ett mejl till Nyheter24.

Han understryker också att han inte sökt sympati eller strävar efter att göra "karriär" eller tjäna pengar på sina offer, som också varit en del av kritiken mot honom efter medverkan.

Du berättar i programmet att du utsatt flickvänner för "visst sexuellt våld" samt om stigmat som kommer med det, men du menar att det inte är likställt med våldtäkt. Vad menar du är skillnaden?

"Jag menar att jag aldrig är dömd för våldtäkt. Det aktuella fallet med 'Anna' har genomgått rättslig prövning där jag i förhör har erkänt händelserna. Åklagaren valde att inte gå vidare. Det ska rättsväsendet klandras för. Att som många på sociala medier, till exempel Cissi Wallin, väljer att framhålla och påstå att jag kontinuerligt våldtagit flera kvinnor är helt enkelt inte sant utan grovt förtal. Sexuellt våld kan innebära så mycket mer, vilket dock inte är okej någonstans" skriver Carl Adam Tillberg i ett mejl till Nyheter24.

Här kan du se hela intervjun i Nyhetsmorgon.

Vi har intervjuat ett av Carl Adam Tillbergs offer som vi kallar "Anna". Hon berättar att intervjun i Nyhetsmorgon kändes som ett övergrepp. Hela intervjun med henne kan du läsa här

Läs även om fyra olika sätt att bli utsatt för sexuella övergrepp fastän du har sagt ja.

Blir du eller någon annan kvinna i din omgivning utsatt för hot eller våld? Då kan du ringa kvinnofridslinjen på 020-50 50 50 kostnadsfritt och få hjälpa och stöd. Om du är under 18 år kan du ringa till BRIS på 116 111.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du att Nyhetsmorgon gjorde rätt som hade Tillberg som gäst?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

Styrande partiet vinner i Kroatien

Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.

Explosion i trapphus i Göteborg

1 timme sedan
En explosion har inträffat i trapphuset i ett flerfamiljshus i centrala Göteborg. Ingen person är skadad och de materiella skadorna beskrivs som små.

Nya amerikanska oljesanktioner mot Venezuela

3 timmar sedan
Bara ett halvår efter vissa lättnader drar USA åter åt den venezuelanska oljekranen.

Nu är mördarsniglarna tillbaka – ovanligt tidigt

3 timmar sedan
Redan i april har mördarsniglarna börjat dyka upp på flera platser, och enligt snigelexperten Ted von Proschwitz finns det mycket som talar för ett snigelår. Här får du veta hur du minimerar risken för sniglar i trädgården.

Bidens minister friades i riksrättsåtalet

igår 22:30
Alejandro Mayorkas, USA:s minister med ansvar för inrikes säkerhet, friades i det riksrättsåtal som bara levde under en knapp halvdags sittning i senaten.