Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

9 saker du inte får glömma till solsemestern

- 11/07/2018, 19:00

Håller du på att packa en resväska? Eller du kanske redan sitter vid gaten på flygplatsen? Här är nio grejer du inte får glömma att ha med dig på din solsemester.

Solsemesterns tid är inne! Glöm för Guds skull inte de tre P:na: pass, pengar och p-piller! Är de med klarar du dig, men de här prylarna är nästan lika viktiga. Oavsett om du ska vara kvar i Sverige eller åka utomlands får du inte glömma att packa dem! De kommer förgylla hela semestern.

Pass

Det kanske låter som en självklarhet men är det någonting man ofta glömmer är det de där förbannade passet. Så glöm inte att ta en extra titt i den där byrålådan, där passet ALLTID ligger. Vi svenskar har dessutom ett av världens bästa pass, allt om de kan du läsa här. 

Tandborste

Den här lille rackaren står ju allt som oftast kvar i tandborstmuggen eller liggandes i badrumsskåpet. Men det är en bra grej att ha med sig på resan. Ett tips är att köpa en extra tandborste nästa gång du handlar och ha som "resetandborste", så att du alltid har en liggandes i necessären. För en necessär är svårare att glömma än tandborsten.

Solglasögon

Shades, shades, shades! Dina favorit solglasögon får man ju inte bara glömma hemma. Hur ska du annars kunna spana i folk på stranden utan att bli upptäckt. Så glöm för guds skull inte dina solisar annars kanske du tvingas att göra en "Gunilla Persson", dvs att "råka" få med sig ett par från en butik. Här kan du läsa allt om Hollywoodfruns solglasögon stöld.

Kamera

Kameran får du inte glömma, hur ska du annars kunna dokumentera din härliga solsemester? Jo, visst du kanske har en bra kamera i din mobil men med en digitalkamera kan du ta den där perfekta semesterbilden. Så glöm inte varken kameran eller mobilen. 

Laddare

I dagens samhälle är det laddare till precis ALLT. Mobilen, kameran, datorn, eltandborste och alla andra elektroniska prylar du vill ha med dig. Så glöm inte någon av alla laddare när du packar. Men se upp för vissa laddare från Apple, läs om det här.

Solskyddskräm

Är det någonting som butikerna i badorterna höjer priset på är det solkrämer. Så därför bör du inte glömma att packa ner både en och två flaskor så du håller dig borta från att bränna dig. Behöver du guidning i solkrämsdjungeln kan du här läsa på om vad siffrorna på flaskan betyder. Dessutom var det flera solprodukter som inte klarade av Läkemedelsverkets granskning, läs om det här.

Badkläder

Bikini, baddräkt, speedos eller fotbollsshorts, listan kan göras lång på olika typer av badkläder. Men alla har något gemensamt och de är att samtliga vill följa med på din härliga solsemester, så glöm inte kvar dessa i garderoben. Läs även om mammans tips till alla bikinibärare som hyllas: "Det handlar inte om vikt"

Badlakan

Jo visst, klart du kan sno handduken från hotellet och kila ner med den till stranden. Men hur kul är det om hotellet har ett gäng arga byråkrater, som skäller ut dig efter noter när du kommer tillbaka efter en härlig dag på stranden. Så ett tips är att inte glömma packa med dig ett eget badlakan i väskan innan du sticker. 

Medicin

Värktabletter, nässpray och allergimedicin. Vi känner alla någon som dragit på sig en förkylning på sin semester. Men när det händer en själv gäller det att man är redo. Så glöm inte att packa med dig medicin på din resa så du slipper gå till ett Apotek och rota runt. 

Ett tips till resan! Se upp för att göra en hennatatuering – läs här om två pojkar som fick sina hennatatueringar fastbrända efter miss på Mallorca. Läs även om kvinnan som somnade på en luftmadrass och flöt runt utanför Kreta i 21 timmar.

Älskar du att sola och bada?