Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Idag kommer antagningsbeskedet till högskola och universitet

- 12/07/2018, 10:35 -

Idag kan du ta reda på om du blivit antagen till högskola eller universitet. Kanske har du kommit in på just din drömutbildning?

Läkare, advokat, journalist, socionom, psykolog, dietist, pilot, lärare eller kanske civilekonom? Har du ett drömyrke som du går runt och önskar kunna utbilda dig till?

Kanske har du länge gått runt och väntat på att få reda på vad du ska göra till hösten? Du kanske till och med är så trött på ditt jobb att du hoppas på att komma in på en utbildning? 

Har du sökt till någon utbildning på högskola eller universitet inför hösten? I så fall får du ditt besked idag. Men det kan bli svårt att se ditt besked direkt eftersom att hemsidan, antagning.se just nu ligger nere. Informationen som de har gått ut med är att sidan just nu ligger nere för tekniskt underhåll och att de jobbar med att uppdatera sajten för att den ska bli ännu bättre. 

Men oroa dig inte över att du inte kommer in på hemsidan och bli inte heller nervös om du fortfarande är osäker på om du verkligen vill läsa utbildningen som du kom in på. Du behöver nämligen inte ge svar förrän den 27:e juli klockan 00.00. 

Skylt på Malmö högskola
Idag kommer antagningsbesked för högskola och universitet. Bildkälla: TT/Johan Nilsson

Förhoppningsvis så har du kommit in på den där utbildningen som du alltid har drömt om? Vi håller tummarna för att du kom in på just den utbildningen som du har sökt in till. 

Ska du börja plugga i höst så får du inte glömma att ansöka om studielån från CSN. Ett studielån som nyligen höjdes av den sittande regeringen.

Kom du inte in på den utbildningen som du sökte till? Oroa dig inte! Det kommer fler chanser. Ett tips för att öka dina chanser är att göra högskoleprovet. Men vänta inte för länge, snart kan åldersgräns införas.

Du kanske även är intresserad av att läsa de här debattartiklarna om högskolan? 

(S): Nu har regeringen tagit beslut om att modernisera högskolan

"Föräldrarnas plånbok ska inte bestämma utbildningen"

Kom du in på din utbildning?