Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Böter för tappad mobil i bil

Nyheter | 10/10/2008 13:10

Kvinna dömd efter att ha letat efter mobilen och kört i diket. (TT)

En 38-årig kvinna dömdes på fredagen för att hon kört i diket när hon var mer koncentrerad på sin tappade mobiltelefon än själva bilfärden.

Kvinnan skulle ringa till sin syster som var på väg för att föda barn.

Olyckan inträffade i juli 2007 på riksväg 26 vid Spånstad, när kvinnan skulle köra från Oskarström till Halmstad för att ta hand om sin systers son. Hon hade lovat systern, som skulle föda, att ringa när hon var på väg. Men när hon skulle ta mobiltelefonen i sin väska på passagerarsätet föll väskan ner och hamnade mellan sätet och passagerardörren.

Kvinnan sträckte sig för att försöka nå väskan i dryga 80 kilometer i timmen på en raksträcka. Hon tappade kontrollen över fordonet, plöjde ner två brevlådor vid vägen, och hamnade i diket.

Kvinnan åtalades för vårdslöshet i trafik och Halmstads tingsrätt dömer henne också för det.

Hon uppgav under rättegången att hon var mycket stressad i situationen. Men som hon själv också sagt kunde hon agerat annorlunda och stannat bilen först, konstaterar rätten. Hon har därför gjort sig skyldig till ett medvetet risktagande.

Kvinnan döms till 40 dagsböter. Ingen människa skadades vid olyckan.

Skrivet av: