Foto: Gorm Kallestad NTB, TT
Foto: Gorm Kallestad NTB, TT

Sarah Havneraas förklaring om medverkan i antiabortorganisation

KD-politikern Sarah Havneraas är med och skapar partiets nya jämställdhetspolitik. En granskning visar att hon var med i styrelsen i antiabortorganisationen Människovärde till våren 2019.


Sarah Havneraas, 27, är med och leder arbetet som ska utforma Kristdemokraternas nya jämställdhetspolitik. Den ska vara klar under våren 2021. Hon är också en förtroendevald politiker i sin hemkommun Uppsala som 1:e vice ordförande i jämställdhetsrådet.

Granskning

En granskning som DN har gjort visade att hon har varit aktiv under en lång period i den svenska antiabortrörelsen. Havneraas har nämligen suttit i styrelsen i antiabortorganisationen Människovärde. Granskningen visade att hon var en nyckelperson när organisationen startade och hon var med i styrelsen till våren 2019.

Nyheter24 frågade Sarah Havneraas om hon har tänkt att hennes medverkan i dessa antiabortorganisationer skulle komma fram någon dag som det gör nu:

– Jag har varit helt öppen med vilka organisationer jag tidigare varit aktiv i – och jag har också - varit öppen och tydlig med varför jag har engagerat mig, berättar hon.

Bemöter artikeln på Facebook

Havneraas skrev ett långt facebookinlägg efter att artikeln publicerades där hon bemötte det som stod.

Foto: Facebook/@Sarah Havernaas

Läs mer:

Ebba Busch om vreden mot Jimmie Åkesson: "Tramsigt"

Kristdemokraterna vill utreda avkriminalisering av cannabisbruk

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!