Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Församlingen i Knutby i blåsväder

Nyheter | 17/04/2009 13:27

Arbetsmiljöverket slår ner på den (ö)kända församlingen.

Den berömda Filadelfiaförsamlingen från Knutby, som hamnade i allmänhetens blickfång 2004 när Knutbydramat rullades upp inför en gapande allmänhet, har ännu en gång hamnat i blåsväder.

Det rör sig förvisso inte om någon mordisk pastor, nej, den här gången är det arbetsmiljöverket som sätter käppar i hjulet för församlingen.

Efter en granskning av församlingens centrum i Gränsta Gård den 24 mars i år får de gudfruktiga svidande kritik på en rad punkter.

Stora brister

Arbetsmiljöverket menar att kunskapsbristerna är så stora att församlingen får stora problem att leva upp till rådande arbetsmiljöbestämmelser. Bland annat saknas det helt rutiner kring arbetsmiljöarbete, skyddsronder och medarbetarsamtal.

Resultatet är en omfattade lista från arbetsmiljöverket där en rad brister och krav radas upp.

Kanske anser sig församlingen stå över sådana värdsliga saker som arbetsmiljöbestämmelser - men nu lär de inte ha något annat val än att vända blicken från skyn för att ta tag i problemen.

Skrivet av: