Tisdag 28 Sep
Stockholm

Nu begravs ihjälskjutne polisen – en månad efter mordet

På fredagen begravs den polisman som sköts ihjäl i Biskopsgården i juni.
På fredagen begravs den polisman som sköts ihjäl i Biskopsgården i juni. Foto: Andreas Hillergren/TT och Björn Larsson Rosvall/TT

För en månad sedan sköts den 33-årige polismannen till döds i Biskopsgården på Hisingen i Göteborg. Under fredagseftermiddagen kommer polisen att begravas i Vasakyrkan. "Det kommer att bli väldigt sorgligt", säger polismannens högste befäl.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var den 30 juni som den 33-årige polismannen sköts ihjäl i Biskopsgården på Hisingen i Göteborg.

Fyra dagar senare häktades den 17-åriga pojke som är misstänkt på sannolika skäl för mord och mordförsök på de övriga personer som befann sig på brottsplatsen. Läs mer om det här.

Begravning i Vasakyrkan väntas bli fullsatt

Under fredagseftermiddagen kommer den mördade polismannen att begravas. Begravningsceremonin kommer att hållas i Vasakyrkan i Göteborg och väntas bli fullsatt med drygt 125 personer, rapporterar TT.

Utöver ceremonin i kyrkan kommer polis och militär att kunna samlas i en annan lokal för att följa begravning via livesändning. 

Högste befälet: "Ett otroligt stöd"

Inför begravning uppger Jörgen Thorén, polismannens högste befäl och lokalområdeschef på Hisingen, att det kommer att bli en tung, men viktig ceremoni. 

– Det kommer att bli väldigt sorgligt. Men också nödvändigt för att kanske kunna börja få ett avslut, säger han till DN.

Foto Björn Larsson Rosvall/TT

Samtidigt uppger Thorén att invånarna i Biskopsgården visat enormt stöd för poliserna i området. 

– Vi möter det onda hela tiden och då är det lätt att tro att hela världen är ond. Men vi känner ett otroligt stöd från de som bor i Biskopsgården, säger han till tidningen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela