Polisen dåliga på att hantera böter

Böter motsvarande 4,5 miljoner kronor är på vift inom polisen.


Den svenska polisen har dålig koll på var inbetalda böter tar vägen. Bristerna i rutinerna innebär också att många svenskar inte hamnar i belastningsregistret. Det visar Riksrevisionens årliga granskning av polisens verksamhet.

Problemen med med att koppla ihop inbetalade summor med utskrivna böter är inget nytt problem. Tvärtom. Riksrevisionen har påpekat problemen för polisen de senaste åren, men situationen har ändå inte förbättrats. Under 2008 ökade istället antalet omtachade böter med cirka 200 000 kronor, till drygt 4,5 miljoner.

Enligt Riksrevisionen bör polisen snarast ta fram bättre rutiner för hur de ska hantera böterna och den totala summan för omatchade böter inte fortsätter att stiga.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

1 timme sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

1 timme sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

1 timme sedan
Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

1 timme sedan
Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.