Polismannen massutnyttjade pojkar

Syskonen utsattes för sexuella övergrepp 20-30 gånger.


FALUN. Den 30-årige polismannen, som i går dömdes till ett och ett halvt års fängelse för sexbrott mot två syskon, utsatte barnen för systematiska övergrepp 20 till 30 gånger vardera.

Trots att pojkarna visste vad som väntade hoppades de att han skulle förändras och att övergreppen skulle ta slut. I honom såg de en storebror, som var närvarande, när deras mamma åkte iväg för att träffa andra män.

Pojkarna, som är födda 1992 och 1994, kallade henne för "hora" och "slampa". Polismannen hade träffat henne sedan flera år tillbaka och börjat bygga relationer med pojkarna i Ludvika. Innan han valde att studera till polis vid Umeå universitet 2004 sov pojkarna, enskilt, över i hans lägenhet.

På dagarna bjöd han dem på pizza och åkte och badade med dem. Men på natten stundade övergreppen. Varje natt vaknade de upp av att polismannen tog på deras könsorgan och försökte få dem att utföra oralsex. Pojkarna försökte komma undan, men sa aldrig ifrån. Händelserna diskuterades aldrig efteråt.

Den förste pojken blev utsatt för oralsex redan när han gick i femte klass och skulle fylla tolv, medan den andre blev utsatt redan i årskurs två och tre. Övernattningarna ägde rum när mamman jobbade natt, och pojkarna inte ville sova ensamma.

Även om de visste vad som väntade vid nätterna hoppades de att polismannen skulle hejda sig.

Efter att polismannen blivit klar som polis 2006 och fått anställning i Västerås började han träffa dem igen och övergreppen fortsatte. Kontakten, som under studietiden hade avbrutits, återupptogs. Det var också dessa händelser under 2008 som gjorde att fallet tog en ny vändning och 30-åringen till slut kunde fällas för sexuellt tvång, utnyttjande och ofredande av barn samt barnpornografibrott.

Polismannen har dömts till att betala ett skadestånd till syskonen på vardera 130 000 kronor. Han har hela tiden nekat till anklagelserna.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.

Sydkorea sågar ryskt veto i FN

1 timme sedan
Sydkorea riktar skarp kritik mot Rysslands beslut att stoppa förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.