Tisdag 3 Aug
Stockholm

Rekordstor nätpedofilhärva utreds

En man misstänks för våldtäkt mot barn och för att ha utnyttjat barn på nätet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En man misstänks för våldtäkt mot barn, sexuellt tvång och för att ha utnyttjat barn för sexposering framför webbkameror. Polisutredningen kan vara den största i Sverige i sitt slag.

Mannen från Uppland som misstänks är i 30-årsåldern. Han kan ha utnyttjat uppemot 70 flickor, skriver Upsala Nya Tidning (UNT).

– Utredningen har växt lavinartat. Jag känner inte till något fall med den här omfattningen, säger åklagaren Thomas Bälter Nordenman till tidningen.

Hotade flickor på nätet

Den misstänkte ska via internet ha hotat mellan 60-70 flickor, många under 15 år, till att strippa och utföra sexuella handlingar framför webbkameror. Härvan började utredas i höstas, då mannen polisanmäldes för att våldtagit en 14-åring.

Då anmälde även en annan flicka att hon tvingades utföra sextjänster framför en webbkamera. IP-adressen spårades, mannen greps och polisen lyckades återskapa 1 500 chattkonversationer med olika flickor. Mängder av tips ledde till att så många flickor identifierades.

Åklagaren hoppas kunna åtala mannen i maj för bland annat våldtäkt mot barn, sexuellt tvång och grovt utnyttjande av barn för sexuell posering.

– Jag kommer att yrka på ett långt fängelsestraff, säger Bälter Nordenman till UNT.

Den misstänkte, som har suttit häktad i fyra månader, säger via sin advokat att han nekar till brott.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela