Skola skakas av rektors sexflörtande

Rektorn på Norrlands Entreprenörsgymnasium i Luleå skyltar med sin sexfixering.


LULEÅ. Nyheter24 kan avslöja att rektorn på Norrlands Entreprenörsgymnasium i Luleå skyltar med sin sexfixering för elever och näringslivstoppar. Styrelsen har startat en internutredning efter avslöjandet.

Samtidigt som rektorn, 53 år, är skolans högste ansvarig och skolans ansikte utåt är han aktiv i flera sexgrupper offentligt. "Multiple orgasms", "Vi som är sexgalna", "Sleeping", "Efter sex mys!", "All sexy bikinis 4U" är några av dem. Han är även medlem på sexdejtsajter.

Rektorn är en profil inom Luleås lokala näringsliv och entreprenörsvärld. Vid sidan om driver han ett företag som hyr ut karaoke- och musikutrustning. På skolan undervisar han också i religion och entreprenörskap.

I Luleåkorridorerna pratas det om det bisarra i att en framträdande person är så öppen med sin sexfixering på sociala nätverkssajten Facebook. Han är Facebookvän med flera av skolans elever och hans sexuella engagemang sker helt öppet inför dem.

Utöver alla sexgrupper är han även med grupper som "Participation meditation site for children" och antipedofilgrupper.

–Är jag det? Nej... Det är inget jag känner till, säger rektorn till Nyheter24.

– Jag har ingen aning om det här. Jag måste gå och kolla det här. Hej.

Entreprenörsgymnasiets vd Majvor Müller är en av Luleås främsta affärskvinnor. Hon är före detta ordförande för Företagarna i Luleå med bakgrund som projektledare för kommunens årliga näringslivsgala. Hon har ingen aning om hennes rektors äventyr på nätet.

– Det hade jag ingen aning om. Jag tänker prata med honom personligen omgående för att kolla om det stämmer, säger hon till Nyheter24.

Hur påverkas bilden av Norrlands Entreprenörsgymnasium av att rektorn förekommer i dessa sammanhang?

– Rent generellt är det inget vi står bakom överhuvudtaget. Men sedan vill jag inte koppla det till en särskild person. Vi säger bara nej till allt sådant. Vi har etiska regler precis som alla andra om vad vi står för och strävar efter. Vi är helt emot detta och det låter inte positivt alls, säger Majvor Müller.

Sedan Nyheter24 varit i kontakt med rektorn har han rensat bort känsliga grupper från sin Facebookprofil under måndagseftermiddagen. Se bevis i bildspelet ovan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Man mördade bekant med sparkar och slag

Insats på polisstation – misstänkt handgranat

En stor insats pågår på Flemingsbergs polisstation i Stockholm. Enligt flera medier ska det röra sig om en handgranat som påträffats.

Brokollapsen – jättekostnad för försäkringsbolag

Broraset i amerikanska Baltimore kan få mångmiljardkonsekvenser för försäkringsbranschen. Den bedömningen gör försäkringsbolaget Lloyd's vd.

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

1 timme sedan
Över 60 misstänkta mjältbrandsfall hos människor har rapporterats i Laos.

Inget brott bakom död i Torsby

1 timme sedan
Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

1 timme sedan
Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).