Fredag 17 Sep
Stockholm

Polis våldtog barn

Polisen arbetade med brott mot barn, var själv pedofil.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En polisman i 30-års åldern som arbetar med brott mot barn sitter nu själv häktat misstänkt för att ha förgripit sig på två pojkar. Pojkarna som är ett syskonpar ska ha varit i tio till tolvårsåldern när övergreppen begicks mellan 2005 och 2008. Mannen har periodvis bott inneboende hos den drabbade familjen. Det var mamman till de bägge pojkarna som till slut fattade misstankar och slog larm.

"Det är bedrövligt"

Polismannen, som är hemmahörande i Västerås, häktades under måndagen vid Falu tingsrätt, misstänkt för våldtäkt mot barn, våldtäkt och sexuellt tvång. Mannen ska ha ansetts vara något av en särling bland kollegorna och höll sig ofta för sig själv. Gripandet har väckt stor förstämning på den aktuella polisstationen.

– Det är bedrövligt, men ingen är fälld förrän det finns en laga kraft vunnen dom, säger länspolismästaren Lars Hallberg, till Vestmanlands Läns Tidning.

Hängs ut

Polismannen arbetade nära ortens barn och ungdomar.

"Tänk på alla barn/ungdomar som mår så förbannat dåligt i samhället..//..jag ska försöka göra det jag kan för att de ska få en liten drägligare tillvaro..//..många vuxna skulle behöva körkort på barn innan de skaffar dem”, skrev mannen i sin dagbok på ett nätforum, enligt Vestmanlands Läns Tidning.

Det spekuleras för tillfället vilt om mannens identitet och en misstänkt polis har hängts ut på flera sajter.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela