Lördag 19 Jun
Stockholm

Borgström: "Hon nekar till brott"

Exfruns försvarare Claes Borgström hoppas att kvinnan släpps inom kort.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Exfruns advokat Claes Borgström har varit i kontakt med henne och hoppas att hon släpps inom kort. Hon är i dagsläget skäligen misstänkt för anstiftan till mord, men han menar att hon är oskyldig.

– Hon nekar till brott, säger Borgström till Nyheter24.

Hon greps i går när polisen stormade hennes hem inför familj och vänner.

– Jag ser det som en integritetsfråga att inte uttala mig om mina klienters känslomässiga tillstånd. Men det är klart att när något sådant här händer så innebär det en stor påfrestning, säger han.

Borgström har starka förhoppningar om att exfrun kommer att släppas inom kort. Efter att ha varit med i gårdagens förhör fann han inte att polisens uppgifter håller för ett åtal, och han intygar att hon inte har något med tisdagens skottlossning i Gamla stan att göra.

– Nu får vi se vad åklagaren väljer att göra. Om han tycker att bevisningen är tillräcklig kan han välja att häkta henne och det skulle kunna ske i morgon, fredag, eller på lördag, säger Borgström till Nyheter24.

Han försvarar även exfrun i vårdnadstvisten om hennes och grevens två gemensamma döttrar.

Den skottskadade grevens advokat Kari Skönebrant vill inte kommentera stämningarna mot hans klient eller den pågående polisutredningen.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela