Lurade försäkringskassan på pengar

Nu tvingas mannen betala tillbaka sammanlagt 151 453 kronor.


UMEÅ. Den 34-årige mannen lämnade ofullständiga och vilseledande uppgifter till Försäkringskassan. Och fick ut massvis med pengar i bidrag utan att egentligen ha rätt till dem.

Nu tvingas han betala tillbaka 151 453 kronor till Försäkringskassan. Bidragen ska ha betalats ut mellan september 2006 och januari 2009. Enligt uppgifter hade 34-åringen en diagnostiserad ryggskada och var sjukskriven på halvtid.

Dock hade han inte rätt till sjukersättning, eftersom hans arbetsförmåga inte varit nedsatt med minst en fjärdedel, skriver Västerbottens-Kuriren.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

Huawei får ta del av hemlig information

Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

1 timme sedan
En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

1 timme sedan
Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.