Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Storbedragare levde glidarliv

- 11/02/2009, 13:24 -

Paraplydrinkar och lata dagar vid poolen.

GRUMS. Mannen, som är i 40-årsåldern, var trött på det det mesta. Han hade fastnat i ekorrhjulet. Frukost, arbete, middag, teve, sova, allt gick runt, runt.

Längtan efter någonting annat blev stark, så stark att mannen beslutade sig för en djärv plan.

Han satte in 6 400 auktioner på Tradera. Varav ungefär hälften avslutades. Men det fanns aldrig några varor. Det hela var ett välplanerat bedrägeri.

Polisanmälningarna började strömma in. Det rörde sig om små summor, men de var många och en del hade betalat för flera varor. Vid det laget var dock mannen försvunnen och hans konto länsat.

Glidarliv vid poolen

För en tid sedan fick så polisen ett oväntat samtal:

– Hej, jag tror ni letar efter mig, nu har jag kommit hem, sade mannen, enligt Nya Wermlands-Tidning.

Sedan lämnade han frivilligt över sig till polisen i Karlstad. En polisman berättar att han kom in med ett leende på läpparna och sade att han precis kommit hem från sitt livs resa. Mannen hade rest runt i Asien i ett helt år och levt glidarliv på fina hotell med paraplydrinkar och lata dagar vid poolen.

– Han var trött på det mesta och ville resa utomlands. Problemet var att han inte hade några pengar. Och det var där internetauktionerna kom in i bilden. Mannen registrerade ett företag, och skred till verket, berättar en polis för Nya Wermlands-Tidning.

Skrivet av: