Torsdag 15 Apr
Stockholm

Hjärtopererad och hur cool som helst - babyn som vinner internet

Joey - babyversionen av Bruce Willis. Han har blivit ett internetfenomen på bara en vecka.
1 av 7
Joey - babyversionen av Bruce Willis. Han har blivit ett internetfenomen på bara en vecka. Foto:
undefined
2 av 7
undefined. Foto:
undefined
3 av 7
undefined. Foto:
undefined
4 av 7
undefined. Foto:
undefined
5 av 7
undefined. Foto:
undefined
6 av 7
undefined. Foto:
undefined
7 av 7
undefined. Foto:

Tre månader gamla Joey Powling Jr har blivit en viral succé. Anledningen är hans löjligt fotogeniska leende - efter hjärtoperationen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Har ovanligt hjärtfel

Joey Powling Jr lider av något som på engelska kallas Tetralogy of fallot, ett komplext hjärtfel som drabbar två av 10 000 nyfödda. Trots den lyckade operationen kommer han att få leva med det hela livet.

I ett försök att upplysa alla som fascineras av bilden på Joey har hans farbror skrivit ett inlägg om den ovanliga sjukdomen och vad den innebär.

Det började med att Sarah Powlings bror la upp en bild på länktipsningssidan Reddit.  En dryg vecka senare är motivet, hennes tre månader gamla son Joey, en viral succé. Eller vad sägs om över 2 000 "upp"-röster på sidan, mängder av memer och över en halv miljon visningar på bilduppladdningssajten Imgur?

Mamman ville egentligen bara få en bild av sonens ärr efter att han genomgått en hjärtoperation. Men när hon skulle fota honom började han att le, berättar hon för Yahoo.

"Baby Bruce Willis"

På Reddit kallas Joey för babyversionen av både Bruce Willis och Robert Downey Jr. Rubriken "Ridiculously good-looking baby" är en tydlig vinkning till tidigare internetfenomen med personer som kallats "ridiculously photogenic", exempelvis den syriske rebellen som Nyheter24 tidigare rapporterat om.

Klicka vidare i bildspelet för att se de mems, spinoffs på bilden, som gjorts.

Kommentera
Kopiera länk
Dela