Fredag 18 Jun
Stockholm

Därför är Facebook sämst av alla

Andelen nöjda användare rasar för Facebook.
1 av 3
Andelen nöjda användare rasar för Facebook. Foto: AP/Scanpix
Utseendeförändringar, reklam och minskad integritet är orsakerna.
2 av 3
Utseendeförändringar, reklam och minskad integritet är orsakerna. Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX
Facebooks grundare Mark Zuckerberg. Vill du skriva till honom? Betala 100 dollar.
3 av 3
Facebooks grundare Mark Zuckerberg. Vill du skriva till honom? Betala 100 dollar. Foto: Paul Sakuma / AP

Att klaga på Facebook kanske inte är något nytt. Men en ny undersökning visar att nätverket har minst andel nöjda användare av alla sociala medier.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Hela undersökningen

Andel nöjda användare:

Google Plus: 78 procent
Wikipedia: 78 procent
Youtube: 73 procent
Pinterest: 69 procent
Twitter: 64 procent
LinkedIn: 63 procent
Facebook: 61 procent

Siffran för sociala medier generellt är 69 procent.

Bara 61 procent av de som använder Facebook är nöjda. Det visar en ny amerikansk undersökning som placerar det sociala nätverket efter "storheter" som LinkedIn och Pinterest.

Orsakerna är bland annat de ständiga förändringarna som Facebook gör och minskad integritet för de som använder det sociala mediet. Den stora anledningen är att företaget börjat leta sätt att skaffa intäkter på något som tidigare var gratis och reklamfritt.

– Förändringen från en strategi utan mål att tjäna pengar till en ganska aggressiv strategi för att tjäna pengar är det som dragit ned antalet nöjda kunder, säger Larry Freed, vd på företaget ForeSee, som bidragit till ACSI:s undersökning, till Social Times.

Betala 100 dollar för att skriva till Zuckerberg

Ett i raden av grepp för att ta betalt är att användare tvingas hosta upp 100 dollar för att skicka ett privat meddelande till Facebooks grundare och vd Mark Zuckerberg. Det uppger tekniksajten Mashable som testat med flera olika Facebookkonton.

Vissa Facebookanvändare verkar helt enkelt bara vara vana vid att gå in och kolla sitt flöde - trots att mycket ändrats och de är missnöjda.

Det som förvånar mest i resultaten är vilket socialt medium som har flest nöjda användare: Google Plus. Frågan är dock om det beror på att användarna fortfarande är få.

Kommentera
Kopiera länk
Dela