Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

I dag kan Facebook-telefonen avslöjas

Om det blir en telefon som presenteras skulle den kunna se ut så här.

Om det blir en telefon som presenteras skulle den kunna se ut så här.

Bild: Mobileinformer / Youtube

Nyheter | 15/01/2013 11:48

I kväll kommer Facebook att hålla en presskonferens och aktien rusar av förväntan. Men vad är det egentligen företaget kommer att presentera?

Rykten om en Facebook-telefon har länge surrat. Under hösten 2012 förnekade Mark Zuckerberg att en sådan var på gång, men nu har spekulationerna tagit fart igen.

Anledningen är att Facebook bjudit in till en pressträff i kväll klockan 19 svensk tid – utan att säga vad den ska handla om. Det enda företaget skrivit till journalister är "kom och se vad vi håller på att bygga".

MG Siegler på Tech Crunch tror att det kan röra sig om en telefonnyhet, något som fått Facebook-aktien att rusa de senaste dagarna.

"Flera källor har berättat för oss att de förväntar sig att någon sorts Facebook-telefon presenteras på tisdag (läs: i dag)," skriver Siegler .

Förvirrade förväntningar

Teknikexperten poängterar dock att det fortfarande finns många frågetecken inför presskonferensen.

"Det är oklart om det kommer att bli helt ny Facebook-hårdvara eller om de bara kommer att göra ett Facebook-operativsystem till någon annan tillverkares telefon".

Somliga spekulerar i att det kan bli något mindre explosivt som en iPad-app, men Jon Norwood på Washington Times har högre förväntningar:

"Oavsett vad som presenteras kommer det att vara stort. Det är osannolikt att Facebook skulle locka in journalister till en mystisk träff bara för att presentera ett nytt sätt att visa reklam på. Det är bara två veckor kvar till Facebooks kvartalsrapport så man vill nog verkligen inte göra en hel sal besviken."