Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Systrarna fick en miljon likes – och en hund

Det som började som en kul grej blev en av Facebooks snabbaste succéer någonsin.
1 av 2

Det som började som en kul grej blev en av Facebooks snabbaste succéer någonsin.

Twogirlsandapuppy / Facebook

2 av 2

Twogirlsandapuppy / Facebook

Nyheter | 16/01/2013 12:25

Natten till onsdagen svensk tid lovade en pappa sina döttrar en ny hund – om de kunde få en miljon likes på Facebook. Sju timmar senare var uppdraget slutfört.

Familjen, hemmahörande på den amerikanska östkusten, förlorade sin hund i cancer förra året. Men när de två systrarna bad sin pappa om en ny i går blev det nej – med ett undantag: om de kunde få en miljon likes på Facebook skulle han köpa en ny åt dem.

Så systrarna skapade Facebooksidan Twogirlsandapuppy och lade upp en bild på sig och sina syskon med texten: "Hej världen! Vi vill ha en hundvalp! Vår pappa sa att vi kan få en om vi får en miljon likes! Han tror inte att vi kan klara det! Så GILLA detta!"

Sju timmar senare hade profilbilden 700 000 likes och loggfotot 300 000 likes. På onsdagsmorgonen svensk tid, tio timmar efter sidans skapande, är totalsumman uppe i otroliga 2,2 miljoner gilla-markeringar.

"Glada barn i morgon"

När målet uppnåddes var det natt i USA och barnen hade gått och lagt sig. Men när föräldrarna såg resultatet blev de "förbluffande" över reaktionen på "vad som startade som en rolig grej under ett middagssamtal på tisdagen".

"Profilbilden har nått en miljon likes och vi är extatiska. Vi kommer att ha fem glada barn i morgon bitti".

I början hade systrarna en donationslänk men när de såg likesen explodera innan läggdags tog de bort den. Anledningen, som de skrev på sidan, var att de bara trodde vänner och familj skulle se sidan och "inte ville be främlingar om pengar".

I skrivande stund har barnen fortfarande inte vaknat men enligt föräldrarna kommer jakten på en adoptionshund börja i slutet av veckan.