Michelle Obama tar plats på Twitter igen.
1 av 2
Michelle Obama tar plats på Twitter igen. - Foto: Phelan M. Ebenhack / AP / SCANPIX
Men det kan bli dålig stämning mellan presidentparet.
2 av 2
Men det kan bli dålig stämning mellan presidentparet. - Foto: All over press

Michelle Obama på Twitter - följer inte Barack

Tidigare styrdes hennes konto av presidentens stab. Nu är USA:s första dam tillbaka på Twitter. Men det finns en stor elefant i det digitala rummet.


WASHINGTON, DC. Bara en tillfällighet eller ett tecken på att det knakar i fogarna i Vita huset? Michelle Obama är tillbaka på Twitter, nu under namnet @FLOTUS

Till skillnad från kontot @michelleobama, som styrdes av hennes mans valkampanj, kommer hon nu skriva flera egna inlägg. Dessa kommer att skrivas under med "-mo". Den allra första tweeten skrevs på hennes egen födelsedag, dock av någon medarbetare:

Det finns bara ett problem. Michelle Obama följer inte sin makes konto. Ni vet, Barack Obama - USA:s president. Mannen som i höstas twittrade "four more years" och blev mest retweetad i historien:

I stället följer landets första dam flera myndigheter och ett officiellt konto för vicepresident Joe Bidens stab.

Sedan den första tweeten som publicerades vid 17-tiden på torsdagen, svensk tid, har Michelle Obamas nya konto fått över 25 000 följare.

/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Höganäs: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kör in i mitträcket på Christinelundsvägen i höjd med Domsten.", skriver polisen på sin hemsida.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

1 timme sedan
Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.