Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Michelle Obama på Twitter - följer inte Barack

Michelle Obama tar plats på Twitter igen.
1 av 3

Michelle Obama tar plats på Twitter igen.

Phelan M. Ebenhack / AP / SCANPIX

Men det kan bli dålig stämning mellan presidentparet.
2 av 3

Men det kan bli dålig stämning mellan presidentparet.

All over press

Här är hennes nya konto.
3 av 3

Här är hennes nya konto.

Faksimil Twitter

Nyheter | 17/01/2013 21:03

Tidigare styrdes hennes konto av presidentens stab. Nu är USA:s första dam tillbaka på Twitter. Men det finns en stor elefant i det digitala rummet.

WASHINGTON, DC. Bara en tillfällighet eller ett tecken på att det knakar i fogarna i Vita huset? Michelle Obama är tillbaka på Twitter, nu under namnet @FLOTUS

Till skillnad från kontot @michelleobama, som styrdes av hennes mans valkampanj, kommer hon nu skriva flera egna inlägg. Dessa kommer att skrivas under med "-mo". Den allra första tweeten skrevs på hennes egen födelsedag, dock av någon medarbetare:

Det finns bara ett problem. Michelle Obama följer inte sin makes konto. Ni vet, Barack Obama - USA:s president. Mannen som i höstas twittrade "four more years" och blev mest retweetad i historien:

I stället följer landets första dam flera myndigheter och ett officiellt konto för vicepresident Joe Bidens stab.

Sedan den första tweeten som publicerades vid 17-tiden på torsdagen, svensk tid, har Michelle Obamas nya konto fått över 25 000 följare.