Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så skyddar du dig från Facebooks supersök

Programmet som städar upp din fylle-facebook.

Programmet som städar upp din fylle-facebook.

Facewash

Nyheter | 22/01/2013 14:31

Brukar du fylle-facebooka? Då är Facebooks nya "Graph Search" en mardröm för dig. Men misströsta inte: Nyheter24 vet hur du skyddar dig.

"Facebooks tredje pelare". Så kallar Mark Zuckerberg Facebooks nya sökfunktion.

Funktionen "Graph Search" - på svenska "Innehållssökning" -  innebär att man kan göra kors-sökningar baserade på personer, foton, intressen och platser. 

Graph Search kommer att byggas ut allt eftersom, enligt Facebook.

Ett exempel på en sökning man kan göra redan nu i test-versionen är: "Personer som bor i Stockholm och gillar teveserien Girls".

Räddningen

Som vem som helst kan räkna ut, är den nya sökfunktionen en guldgruva för stalkers och annat folk med tvivelaktiga intentioner. Därför kan det vara en bra idé att gå igenom sina sekretessinställningar en gång till. 

Men för den som fortfarande är osäker på vad man egentligen lagt upp finns nu lösningen: Facewash.

Programmet, som med fördel kan användas efter festkvällar som blivit lite för offentliga, söker automatiskt igenom alla dina foton, kommentarer, logginlägg i jakt på "smuts": det vill säga svordomar och tvivelaktiga bilder. 

Det är oklart hur mjukvaran fungerar men enligt tekniksajten Geekosystem kan Facewash hjälpa dig dig att "dra upp ditt namn ur leran".

Testa Facewash här.