Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Poliserna som flummar på sociala nätverk

- 28/01/2013, 18:59 -
"Gröna fingrar är bra men odla legalt," säger polisen i Leksand.
1 av 4

"Gröna fingrar är bra men odla legalt," säger polisen i Leksand.

polisen

Två yttre befäl vid Södermalmspolisen tycker att "knark är bajs."
2 av 4

Två yttre befäl vid Södermalmspolisen tycker att "knark är bajs."

polisen

Tydligen så överlevde gubben yxattacken.
3 av 4

Tydligen så överlevde gubben yxattacken.

polisen

Kan du se vad det är?
4 av 4

Kan du se vad det är?

Poliser som fotograferar haschkakor formade som bajskorvar eller varför inte en yxmördad snögubbe. Nyheter24 listar de flummigaste poliserna på sociala medier just nu.

Poliser blir en allt vanligare syn på sociala medier.

Twitter, Facebook och Instagram blir ett verktyg i jakt på buset. 

Men ibland så busar poliserna också.

Nyheter24 har därför valt ut några godbitar att suga på. 

”Gröna fingar är bra men odla legalt” var polisens tips tillallmänheten sedan de lagt vantarna på ett större beslag gräs i Leksandskommun.

När poliserna använder hashtaggen #gripgodis för att visaupp sin trofé så kan man fundera på om inte konstaplarna går med lite munchies.


De är inte heller de enda poliserna som skojar till det meddroger. Viktor Adolphson och Johan Säfström vid södermalmspolisen verkar ocksåha skrattnoja.

Med ett haschbeslag från i fredags är det oklart ompoliserna själv format kakan att likna en bajskorv. 

Så här visade de upp sitt fredagsfynd på sin Twittersida:

Knark är bajs var en populär kampanj som skulle få ungavuxna att sluta med droger. ”Bajskampanjen” pågick från 2003 till 2007 och skaunder denna tid nått ut till den absoluta majoriteten av sin målgrupp.

Möjligen längtar polisen tillbaka till de gamla goda dagarnadå inte cannabisodlingarna var en lika vanlig syn som i dag, vilket Nyheter24skrivit om tidigare.

Menpoliser sysslar inte bara med knark. De håller på med snögubbar också. Polisen i Växjö gjorde detta underliga fynd när de var ute och sonderade terrängen. 

För oroliga själar så kan polisen berätta att gubben överlevde även om han "dog av naturliga orsaker flera grader senare".

helikopter

Medan man gråter över bortfallet så kanske man blir sugen på lussebullar. Då kan det vara bra att lyssna på polisen i Jönköping som varnar för att mikrovågsgrilla bullarna för länge, på sin facebooksida

Det är bra att veta att man alltid kan lita på att lagens långa arm omfamnar. 

helikopter

Till sist så vill Nyheter24 dela ut en känga till polisen i Märsta som den tråkigaste lokala polismyndigheten i sociala medier. Den tredje september var den sista gången som deras facebook blev uppdaterad med en förmaning till alla odygdiga mopedister. 

Å andra sidan kanske de är ute och löser brott istället.