- Foto: Nyheter24

Pippis hästbluff och våldtäktsskämt – här är veckans hetaste tweets

Varje fredag listar Nyheter24 veckans mest retweetade och omtalade tweets. Här är vecka 8 – som innehåller både Stryktipsdöd, en ondskefull Jan Björklund och Anja Pärsons krigsförklaring.


10. Facebook-idolen och det röda ljuset

Det här är inte det enda tveksamma inlägget Nisvet Suljic skrivit i sin Facebook-karriär. Ändå har 20-åringen 57 000 fans, varav de flesta kvinnor. 

Framgångskoncept? Tydligen. Rött ljus till Nisvet? Absolut.

9. Wenström drar en lans för Milan

Milans försvar eliminerade Messi, Xavi och Iniesta i onsdags och de sociala medierna svämmade över med inlägg som Viasat Sports Ola Wenströms ovan. 

Men alla ni som känner att ni måste försvara Milan, vilka är det egentligen ni försvarar dem från? Undertecknad har inte sett något annat än hyllningar av italienarna.

8. Existensfrågor i tunnelbanan

Här har vi någon som eventuellt sett Christoph Waltz sketch i senaste avsnittet av "Saturday night live". Om du inte råkar ha NBC kan du se det fem minuter långa klippet med Tarantinos nya favoritskådis på Youtube.

7. En epok går i graven

Sportjournalisten Marcus Leifby och komikern Soran Ismail har den senaste veckan drivit en ursinnig kampanj för att rädda kvar Stryktipset på sidan text-tv sidan 377. Men det hjälpte inte.

6. På Spåretception

Vi vill också fredagsmysa med Kristian Luuk!

5. Shots fired!

Anja Pärson dissar sina längdåkande före detta skidkollegor som i princip bara ägnar sig åt två saker: dra på sig förkylningar eller noja över förkylningar.

4. Missuppfattningar om svängrum i kollektivtrafiken

Som en person som alltid bär en stor väska på bussen kan jag bekräfta att vi känner oss som små hundar som egentligen är stora. Irritation brukar uppstå hos medresenärerna. Förlåt!

3. Londons största snåljåp

Vad är det egentligen med Wenger? Varför spenderar han alltid Arsenals pengar som om det vore hans egna? Om man säljer killar som Fabregas och Nasri utan att ta in vettiga ersättare får man finna sig i att bli totalt överkörd av lag som Bayern München som i tisdags.

2. Evil Jan

Sveriges grundskoleelever verkar inte riktigt ta det här med bokstavsbetyg så bra. En allmänt rådande uppfattning är att utbildningsminister Björklund införde A-E-skalan för att förstöra allas betygsnitt. Vi vågar inte ogiltigförklara den teorin.

1. Pippi är inblandad i konspirationen

237 000 fans av Facebooksidan "Hästar finns inte" men ingen har hittills producerat något så starkt vetenskapligt bevis som detta.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

Tesla levde inte upp till förväntningarna

1 timme sedan
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

1 timme sedan
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

1 timme sedan
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

2 timmar sedan
En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.

Polisen i Malmö rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Brand i flerfamiljshus", skriver polisen på sin hemsida.