Twitter bjöd på mycket under vecka 3
Twitter bjöd på mycket under vecka 3 - Foto: Nyheter24

Saade-sorg och hockeytabbar – här är veckans hetaste tweets

Varje fredag listar Nyheter24 veckans mest omtalade och spridda tweets. Här är vecka 7 – som innehåller både en tung Petter-diss och för mycket information om Adam Alsings bror.


10. Dagispersonalen som missade genusutbildningen

Att en Borås-förskola anser att man måste ha bollar för att få leka med bollar var ingen hit på Twitter i onsdags. Och rektorns förklaring, att det i bland kan vara "gynnsamt att göra saker med pojkar för sig och flickor för sig" var ingen superräddning.

9. Petter får höra den hårda sanningen

Här har vi än en gång beviset på att Sean Banan hittat rätt i sitt målgruppstänk. Men vi är ändå besvikna på Vitas musiksmak. 

8. Fotbollsspelaren som behöver kärlek

Den här låter vi Nyheter24:s Viktor Adolfssons kolumn från i går kommentera.

7. Möt Adam Alsings bror

Pontus Alsing, bror till Adam, är precis som Anders Timell lite mer vågad än sin bror. Den här tweeten är inget undantag, om man säger så.

6. Veckans sanning

Så är det faktiskt. Ungefär som "Jag är inte rasist men [rasistisk kommentar]" eller "Jag är inget Chris Brown-fan men [kvinnofientlig kommentar]".

5. Levengood är något på spåren

Ja, Mark, det tror vi!

4. Det jobbiga Vasaloppet

Mora IK:s Viktor Lennartsson kände tydligen inte till att alla tweets av typen "Om jag får X retweets kommer jag att göra Y" alltid får mer retweets än man bett om. Eftersom antalet retweets här förmodligen kommer att bli dubbelt så många som Lennartssons mål kan den tredje mars bli en jobbig dag för 19-åringen.

3. På Spåret-paret i nytt ljus

Peter Apelgren har hittat den här tidigare okända bilden på Haagarna och vi tycker att den är värd alla världens retweets.

2. De tre stadierna

Eric Saade bjöd på en klassisk trestegsraket efter nyheten att Molly Sandén blivit tillsammans med Danny Saucedo. För den här modellen följer vi väl alla när exet går vidare? Inte? Nehe.

1. Den bästa sammanfattningen av vecka 7

Om du hängt med i Nyheter24:s bevakning den här veckan känner du igen samtliga referenser i Tobbe Ströms tweet. Även om han eventuellt blandat ihop några av dem.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

1 timme sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

1 timme sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

1 timme sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

2 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.