Stockholm

Nu kan du tagga dina vänner på Instagram

Instagram lockar fler och fler användare.
Instagram lockar fler och fler användare. Foto: Karly Domb Sadof / AP / SCANPIX

I dagarna kommer du kunna börja tagga dina vänner i bilder som du lägger upp på Instagram. Japp, Facebookfunktionen kommer till appen och den gör det med besked.


Läs mer
Ägs av Facebook

Att funktionerna på Instagram och Facebook börjar likna varandra är inte så konstigt. För ett drygt år sedan köpte Facebook fotoappen för cirka sju miljarder kronor.

Vad är väl en fotoapp utan möjligheten att tagga vänner i bilderna som läggs upp? Nu kommer funktionen, som i alla fall varit populär på Facebook, till Instagram. Under torsdagen och fredagen ska den lanseras, uppger Mashable.

Nu kommer man kunna trycka på bilderna man lägger upp och lägga till vänner som syns på bild. Tidigare har det endast gått att "nämna" vänner i uppdateringen under bilden. Dessutom kommer det nu gå att enkelt dela vidare bilder som man är taggad i, något som tidigare varit omöjligt. I stället har man fått ta en skärmdump och själv lägga upp den.

Samlar alla bilder på dig

Uppdateringen kommer med Instagrams version 3.5 och går att ladda ned via App Store eller Google Play beroende på telefon.

Inom kort kommer det även gå att se alla bilder man blivit taggad i genom funktionen "photos of you" (precis som på Facebook). Denna lanseras den 16 maj, skriver Mashable.

Se en reklamfilm för "photos of you" här:


Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.