Internetkändis gripen – misstänkt för mord

Caleb Lawrence McGillvary, mer känd som Kai, blev en internetkändis tidigare i år. Nu misstänks han för mord.


Ändrade sitt utseende

 Myndigheterna misstänker att Kai för att komma undan klippte av sig sitt hår.

I planen för att komma undan ingick i sådana fall inte att lämna ledtrådar efter sig på Facebook.

NEW JERSEY. I måndags hittades advokaten Joseph Galfy död i sitt hem i New Jersey. I går greps internetkändisen Caleb "Kai" Lawrence McGillvary, också känd som "Kai the Hero Hitchhiker" eller "Kai the Hatchet-Wielding Hitchhiker", misstänkt för mordet på Galfy.

Skrev på Facebook

Enligt NBC tror polisen att de båda träffades på Times Square i lördags och sen gjorde sällskap hem till Galfy där Kai, enligt hans egen Facebooksida, våldtogs.

Liftaren Kai, som beskriver sig själv som "hemfri" snarare än hemlös, blev en stor internetsnackis efter att räddat en kvinna från att bli kvävd av en attackerande man. Kai kom till kvinnans räddning – utrustad med en yxa, med vilken han sänkte förövaren.

Besökte Jimmy Kimmel

Den något speciella intervjun efter den händelsen, och ett otal antal remixer samt besök hos bland annat Jimmy Kimmel, gjorde snabbt Kai till en något oväntad superkändis. Men nu kan alltså det hela vara över. Kai greps i Philadelphia och tas nu tillbaka till New Jersey där utredningen fortgår, skriver NBC.

Se ett nyhetsinslag om mordet här:

Den berömda första intervjun ser du här:

Den mest spridda av alla remixer:

Och sen en av Kais egna låtar:

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Klart uppåt på Asienbörser

Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

1 timme sedan
En man i 45-årsåldern döms till sju års fängelse efter att polisen hittat en stor mängd narkotika och vapen i hans lägenhet i Norrköping i höstas, rapporterar P4 Östergötland.

Ja till Ukrainastöd – Biden lovar vapen i veckan

1 timme sedan
Senaten i USA:s kongress säger som väntat ja till ett stöd på nära 61 miljarder dollar till Ukraina. Kiev har väntat på stödet sedan i höstas för att stå emot Rysslands anfallskrig.

Rysk robotattack mot Charkiv

2 timmar sedan
Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

3 timmar sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

idag 00:46
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.