Upplev Harry Potters värld – på Google Maps

Är du ett Harry Potter-fan? Nu behöver du inte åka ända till Storbritannien för att uppleva trollkarlarnas värld i Diagon Alley. Nu kan du ta dig en rundtur via Google Maps.


Filmerna

Totalt har åtta Harry Potter-filmer spelats in. Den första filmen kom ut 2001 och heter Harry Potter och de vises sten. 

STORBRITANNIEN. Nu är det inte bara på bioduken som du kan leva dig in iHarry Potter och magikens värld. Google Maps har utvidgat sina kartor ochskapat en funktion som ger internetanvändare möjlighet att besöka Harry Potters Diagon Alley – trollkarlarnas shoppingkvarter.

Här finns till exempel TheLeaky Caludron pub, där den förtrollande ingången är till gatan och dess mystiska kvarter.

Poppis hos ministern

Harry Potter tog världen med storm när böckerna först filmatiserades. Framför allt är han oerhört populär i Storbritannien. När filmerna har visats på biografer runt om i landet har det köats frekvent i varenda gatuhörn. Han är så populär att det dessutom utsetts en alldeles egen dag för den fiktiva figuren, den 2 maj. Detta för att bland annat hedra författaren J.K Rowling, som kan beskrivas som Storbritanniens Astrid Lindgren

Till och med premiärministern David Cameron ska ha uttalat sig om den givna internationella Harry Potter-dagen och menat att det är ett sätt att fira, men också odödliggöra Rowlins verk, enligt Mugglenet.

Ligger i Warner Brothers Studios

The Diagon Alley, på riktigt, ligger i Warner BrothersStudios, nära Watford i Hertfordshire och byggdes enbart för HarryPotter-filmerna. 

Borde Google satsa på att göra samma sak med Astrid Lindgrens Villa Villerkulla, Katthult och Bullerbyn?

Vad tycker du?

HÄR kan du ta dig en rundtur i Harry Potters kvarter

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!