Fredag 16 Apr
Stockholm

Död flicka användes i dejtingannons på Facebook

Parson hittades död i april.
Parson hittades död i april. Foto:

Facebook har bett om ursäkt efter att en dejtingsajt marknadsfört sig på Facebook – med en bild på en död 17-årig flicka.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Kallades slyna

Det var på en fest 2011 som Rehtaeh Parson blev utsatt för en misstänkt våldtäkt av fyra unga killar. Flera personer tog bilder på våldtäkten som senare spreds på nätet.

Parson blev kallad "slyna" och "hora" men varken skolan eller polisen tog händelsen på allvar. I april hittades hon död.

– Hon blev trakasserad. Killar skickade meddelanden till henne på Facebook och frågade om hon ville ha sex. Det tog aldrig slut, har mamma Leah Parson tidigare berättat för CBS

Tidigare i år tog 17-åriga Rehtaeh Parson sitt liv efter att ha blivit nätmobbad. Någon hade bland annat lagt upp en bild som visade hur hon blev utsatt för en misstänkt gruppvåldtäkt.

Fallet fick stor uppmärksamhet i Kanada och nu har Parson uppmärksammats igen. En kanadensisk dejtingsajt använde nämligen hennes bild med texten "Hitta kärlek i Kanada" i en annons på Facebook.

– Jag är helt förvirrad och äcklad, skriver pappan Glen Canning i ett blogginlägg med rubriken "förmodligen den värsta Facebookannonsen någonsin".

Tog en bild från nätet

Annonsen har fått massiv kritik och nu har Facebook gått ut och bett om ursäkt. Företaget har även plockat bort annonsen och blockerat annonsören.

"Ett extremt olyckligt exempel på en annonsör som tar en bild från nätet och använder det i sin annonskampanj", skriver man i ett uttalande till BBC.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela