Här är testannonsen Instagram själva skapat.
1 av 3
Här är testannonsen Instagram själva skapat. - Foto: Faksimil Instagram.com
Snart fylld med reklam?
2 av 3
Snart fylld med reklam? - Foto: Karly Domb Sadof / AP / SCANPIX
Tumme ner för instareklam?
3 av 3
Tumme ner för instareklam?

Så kommer annonserna på Instagram att se ut

En helt vanlig bild med en liten, liten skillnad. Ser ni den där "sponsored"-texten längst upp i hörnet? Här är Instagrams nya annonser.


Vine ökar mest – trots allt

Tidigare i år började Instagram med möjligheten att spela in och ladda upp kortare videoklipp. Konceptet liknade appen Vine – som trots initiativet verkligen inte har dött ut. Den ökar faktiskt överlägset mest av alla under 2013.

Ända sedan Facebook köpte Instagram för 4,7 miljarder kronor har det spekulerats i att det värsta är att vänta. Det tidigare skonade sociala mediet skulle få annonser – det var bara en tidsfråga.

Nu är tiden snart inne. Instagram har släppt designen som visar hur framtidens annonser i den populära bildappen ska se ut.

Rullas ut kommande veckan

Det enda som skiljer deras egen annons från en helt vanlig bild är avsändaren (i det här fallet @instagram) och en liten text uppe i högra hörnet: "sponsored".

Testannonsen kommer att rullas ut till amerikanska användare under den kommande veckan, skriver Gizmodo.

"Ska vara kreativa och engagerande"

I ett blogginlägg på den egna sajten förklarar teamet bakom Instagram tanken med reklamen.

"Vi vill att annonser ska vara kreativa och engagerande, så vi börjar med bara en handfull varumärken som redan är betydelsefulla medlemmar på Instagram", skriver dem.

Om användaren stannar upp och tittar på annonsen kan den trycka på "..."-knappen och där ge sina synpunkter på reklamen. Om det var något man gillade kommer den fortsätta att dyka upp – annars kan den ersättas av annat som kanske passar bättre för just dig.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.

Stämmer tobaksjätte för vitt snusberoende

En amerikansk man har stämt tobaksjätten Philip Morris i USA och dess dotterbolag Swedish Match för att ha blivit beroende av vitt snus.

Så många regioner har krigsplacerat läkare

Alla Sveriges regioner utom fem har krigsplacerat läkare, visar en kartläggning som tidningen Sjukhusläkaren gjort. Hur många läkare det rör sig om är hemligstämplat.