Mark Zuckerberg vill köpa ett nytt företag.
1 av 5
Mark Zuckerberg vill köpa ett nytt företag. - Foto: TT BILD / Montage
Snapchats logga.
2 av 5
Snapchats logga. - Foto: Snapchat inc
Snapchat var i maj näst störst efter Facebook när det kommer till att ladda upp bilder.
3 av 5
Snapchat var i maj näst störst efter Facebook när det kommer till att ladda upp bilder.
Zuckerberg vill locka tillbaka ungdomarna.
4 av 5
Zuckerberg vill locka tillbaka ungdomarna. - Foto: Paul Sakuma / AP / SCANPIX
5 av 5
- Foto: TT

Facebook vill köpa Snapchat – för mer än sex miljarder kronor

Snapchat används redan av fler och fler. Då vill jätten Facebook köpa upp succéappen. Och det kan bli dyrare än Instagramaffären.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
Inte så säkert som man tror

Trots att bilder och filmsnuttar på Snapchat bara visas i tio sekunder betyder det inte att man kan skicka vad som helst. Det finns redan en app som hackar Snapchat och företaget har själva erkänt att de lämnat ut uppgifter till myndigheterna, som Nyheter24 skrev om tidigare.

Ni kan historien. En apputvecklare kommer på en ny, fräsch idé som lockar de stora massorna. Fler och fler börjar använda appen. Då köps den upp av Facebook.

Enligt Wall Street Journal har detta nu varit nära att ske när det gäller appen Snapchat. Tidningen uppger att Facebookgrundaren Mark Zuckerberg erbjöd hela en miljard dollar – 6,3 miljarder kronor. Men Snapchats vd Evan Spiegel vägrade.

350 miljoner bilder varje dag

Förra året köpte Facebook upp Instagram för en liknande summa och sedan dess har bildappen bland annat introducerat annonser i hopp om att dra in mer pengar.

Snapchat hävdar att det skickas cirka 350 miljoner bilder via appen varje dag. Bilder som bara går att se i tio sekunder för mottagaren. Den är framför allt populär hos en yngre målgrupp, vilket är en av anledningarna till att Facebook kan vilja köpa upp företaget, skriver Mashable. Det sociala nätverket tappar mark bland de yngsta.

I december förra året släppte Facebook appen Poke, som i mångt och mycket är en kopia av Snapchats idé. Succén har dock uteblivit.

/
/
/
/
/
/
App
/