Det är inte alla på Facebook som förstår vad som är på riktigt och inte.
1 av 2
Det är inte alla på Facebook som förstår vad som är på riktigt och inte. - Foto: Faksimil Facebook/Montage
Det är lätt att bli upprörd på sociala medier.
2 av 2
Det är lätt att bli upprörd på sociala medier. - Foto: Faksimil Facebook/Montage

Pappa "tatuerar" sin son – Facebook får moralpanik

En pappa som tatuerar sin lilla son skapar rabalder på Facebook. Men är det en riktig tatuering?


Tänk först och dela sen

Nyheter24 har vid upprepade tillfällen skrivit om delnings- och kommentarshysterin som får oss att interagera först och tänka sedan.

Köper du allt som sprids på nätet?

Pappan är rejält gaddad, har piercingar lite här och var och är uppenbarligen något av en expert på tatueringar. I ett klipp som just nu sprids på Facebook tar han sig an armen på sin lilla son samtidigt som mamman filmar. 

Reaktionerna från pojken som inte är mer än några år gammal: "Aj, det gör ont!", "sluta pappa".

"Sluta pappa"

Vad som "gör ont" är när pappan ritar en låtsastatuering på ungen som uppenbart tycker att det hela är väldigt roligt. Att det skulle göra ont är en del av leken. Det blir mer på riktigt då, om man verkligen lever sig in.

Vem har inte som liten gått omkring med tuggummitatueringar över halva kroppen och känt sig ball? Tänk då att få vara i en riktig studio och få en tatuering gjord av någon som har det som yrke. Hur häftigt vore inte det?

En lek som vuxna inte tycks förstå

Men leken är tydligen för svår för vissa fullt vuxna individer att förstå. Klippet har delats tusentals gånger och över 2 500 människor har kommenterat. Många tycker att det är gulligt men så finns det, som alltid, de som inte förstår att allt som sprids på Internet inte är på riktigt. Trots att beskrivningen i det här fallet är skriven inom citationstecken.

Människor har på fullaste allvar skrivit kommentarer som: "Barnaga", "jag ska anmäla!", "hur kan en far göra något sådant mot sin son?" (se några av dem i bildspelet ovan). 

Kolla själva. Ni är välkomna att kommentera nedan – finns det något i det här klippet som skulle få er att tro att pojken far illa?


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Blir du upprörd?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

Han bor mitt i USA:s gränskris

Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda med kontanter och klockor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

1 timme sedan
Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.