Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu kommer "Facebook för barn" till Sverige

- 13/03/2014, 18:26 -
Så här ser appen ut.
1 av 2

Så här ser appen ut.

Watagame

Momio-loggan.
2 av 2

Momio-loggan.

Watagame

Att låta barn använda sociala medier är en svår balansgång för många föräldrar. Nu kommer ett slags "Facebook för barn" till Sverige.

Med hjälp av hård övervakning och säkerhet ska barn kunna använda sociala medier utan att drabbas av mobbning eller vuxna som vill dem illa.

Det är appen Momios lösning i vad som beskrivs för ett "Facebook för barn". Appen har gjort succé i Danmark – och nu kommer den till Sverige. Från och med lördag går den att ladda ned till smartphones och surfplattor.

"Speciellt utvecklad för barnen"

Målet är att konkurrera med redan existerande sociala medier.

– Många av dagens produkter inom sociala medier riktas till ungdomar och vuxna, men barn använder dem trots allt. Vi vill ge barnen en tjänst som är utvecklad speciellt för dem, säger Henrik Riis, vd på utvecklaren Watagame, i ett pressmeddelande.

"Många föräldrar är bekymrade"

Momio går ut på samma sak som bland annat Instagram och Facebook – att exempelvis kunna ladda upp bilder och "gilla" andras inlägg. Men allt innehåll övervakas – även manuellt.

– Många föräldrar och organisationer är bekymrade över att barn använder sociala medier för vuxna. Det finns en risk att barnen utsätts för olämpligt innehåll och råkar i kontakt med potentiellt farliga personer. Momio minimerar de här riskerna genom att fokusera på säkerheten, säger Riis.

Allt som läggs upp går att rapportera för användarna. Det som rapporteras tas bort omgående för att granskas av anställda hos Watagame.