Amerikanske presidenten Barack Obama.
1 av 2
Amerikanske presidenten Barack Obama. - Foto: AP / TT
Kändispastorn Al Sharpton.
2 av 2
Kändispastorn Al Sharpton. - Foto: AP / TT

Rasister spred bild på "misshandel" – nu blir de utskrattade

I kölvattnet av händelserna i Ferguson har vit makt-rörelsen i USA försökt plocka poänger mot media. Men det går så där.


På den sociala länktipsningssajten Reddit har rasister försökt få ut sina egna agendor efter händelserna i amerikanska Ferguson där en svart tonåring sköts ihjäl av polis. Men som tur är finns det personer på nätet som kan faktakolla den information som sprids.

Ett tydligt och särskilt pinsamt exempel ägde rum på Twitter i veckan. På onsdagen twittrade en person som stödjer vit makt-grupper följande bild. I den taggade hen även presidenten Barack Obama och den kände pastorn Al Sharpton:

Nej, den där bilden kommer förmodligen aldrig visas i någon av de stora amerikanska medierna. Detta eftersom den är helt fejk och hämtad från en filminspelning.

Skärmdumpen kommer från en Spider-Man-sketch som spelades in 2007 och lagts upp på Youtube:


Om man tittar noga på bilden som twittrades ut kan man till och med se "nätet" från superhjälten som fångar mannens hand innan han hinner slå till kvinnan, skriver Daily Dot.

"De enda som säger sanningen är Daily Bugle"

Man kan lugnt säga att rasisterna hånas av användare på Reddit. Gärna med roliga skämt baserat på just Spider-Man.

"Jag tycker att de har helt rätt. Om myndigheterna döljer Spider-Mans existens, har vi rätt att veta det", skriver Sanity_in_Moderation.

"Det enda mediet som säger sanningen är Daily Bugle, de vet att den där jäkla fasadklättraren är en plåga!", skriver StoneGoldX.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

1 timme sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

1 timme sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

1 timme sedan
Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Täby: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bil och buss inblandad i trafikolycka i Arninge.", skriver polisen på sin hemsida.