Personen har åkt till Sverige med hopp om att få hjälp och utbilda sig.
1 av 2
Personen har åkt till Sverige med hopp om att få hjälp och utbilda sig. - Foto: LEIF R JANSSON / TT
Här är inlägget på Sweddit.
2 av 2
Här är inlägget på Sweddit. - Foto: Faksimil Sweddit

Hemlös fick hjälp via svenska Reddit

En tråd på Sweddit kan vara många saker. Men den här är riktigt hjärtvärmande.


En 20-årig person med svenskt och irländskt medborgarskap startade på onsdagen en något annorlunda tråd på Reddits svenska underforum Sweddit.

"Jag köpte en sovsäck i dag och lämnade min lägenhet för sista gången. Jag vet att det låter patetiskt, men var finns det "bra" och säkra platser att sova i Stockholm?", inledde användaren Throwhomelessway.

Vill plugga på universitet

Hen har rest till Sverige för att lära sig svenska och plugga på universitet, men har problem att veta hur man får rätt stöd som bostadslös. Men de andra användarna på Sweddit var väldigt hjälpsamma och försökte ge tips som kan lösa situationen.

Användaren Kylskap har skrivit ett långt inlägg med tips om var man kan sova, vilka organisationer man kan kontakta och liknande. Hen har även ritat en enkel karta som visar var man kan ladda sin telefon.

"Jag har inget att åka tillbaka till"

Nu hoppas många på Sweddit att det ska gå bra för Throwhomelessway i Sverige.

"Jag gjorde research innan jag kom hit och var ganska säker på att myndigheterna hjälpte människor i min situation. Men jag träffade en kille på socialtjänsten som tyckte att jag skulle åka tillbaka till Irland. Jag har inget att åka tillbaka till och vet inte vad jag ska göra", skriver hen i tråden.

En annan användare erbjuder hjälp att använda duschar på dennes jobb på ett gym.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fejkade ID-kort för 45 kronor – direkt i mobilen

Voi rasar på Fröken Snusk: "Samtal från våra advokater"

Konflikten mellan Fröken Snusk, Rasmus Gozzi och elsparksbolaget Voi är ett faktum. Efter Gozzis hån mot företaget slår Voi tillbaka: – Gozzi Records kan förvänta sig ett samtal från våra advokater.

Försvaret kallas till samtal efter flygincident

Regeringen har kallat Försvarsmakten till samtal om kommunikation kring flygvapnets incidentberedskap, rapporterar SVT Nyheter.

Cloetta stoppar hundratals ton godis – kan innehålla hälsofarliga ämnen

Godistillverkaren Cloetta stoppar försäljningen av hundratals ton chokladgodis efter. Anledningen är att produkterna innehåller palmolja med potentiellt hälsofarliga ämnen.

Lyft för amerikansk försvarsjätte

Amerikanska försvarsjätten Lockheed Martin lyfte försäljningen med 14 procent under första kvartalet. Fler leveranser av flygplan av typen F16 och F35 och missilsystem bidrog till det.

Klart ja till nya budgetregler i EU

1 timme sedan
Trots protester från fackförbund och många partier och ledamöter till vänster ger EU-parlamentet tummen upp för EU:s nya budgetregler.