Tisdag 7 Dec
Stockholm

Hemlös fick hjälp via svenska Reddit

Personen har åkt till Sverige med hopp om att få hjälp och utbilda sig.
1 av 2
Personen har åkt till Sverige med hopp om att få hjälp och utbilda sig. Foto: LEIF R JANSSON / TT
Här är inlägget på Sweddit.
2 av 2
Här är inlägget på Sweddit. Foto: Faksimil Sweddit

En tråd på Sweddit kan vara många saker. Men den här är riktigt hjärtvärmande.

Kommentera (9)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En 20-årig person med svenskt och irländskt medborgarskap startade på onsdagen en något annorlunda tråd på Reddits svenska underforum Sweddit.

"Jag köpte en sovsäck i dag och lämnade min lägenhet för sista gången. Jag vet att det låter patetiskt, men var finns det "bra" och säkra platser att sova i Stockholm?", inledde användaren Throwhomelessway.

Vill plugga på universitet

Hen har rest till Sverige för att lära sig svenska och plugga på universitet, men har problem att veta hur man får rätt stöd som bostadslös. Men de andra användarna på Sweddit var väldigt hjälpsamma och försökte ge tips som kan lösa situationen.

Användaren Kylskap har skrivit ett långt inlägg med tips om var man kan sova, vilka organisationer man kan kontakta och liknande. Hen har även ritat en enkel karta som visar var man kan ladda sin telefon.

"Jag har inget att åka tillbaka till"

Nu hoppas många på Sweddit att det ska gå bra för Throwhomelessway i Sverige.

"Jag gjorde research innan jag kom hit och var ganska säker på att myndigheterna hjälpte människor i min situation. Men jag träffade en kille på socialtjänsten som tyckte att jag skulle åka tillbaka till Irland. Jag har inget att åka tillbaka till och vet inte vad jag ska göra", skriver hen i tråden.

En annan användare erbjuder hjälp att använda duschar på dennes jobb på ett gym.

Kommentera (9)
Kopiera länk
Dela