Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu måste svenska internetleverantören lämna ut IP-adresser till polisen

- 01/04/2016, 10:33
Bahnhof har tidigare vägrat lämna ut uppgifterna.
1 av 4

Bahnhof har tidigare vägrat lämna ut uppgifterna.

TT bild

Nu måste de.
2 av 4

Nu måste de.

TT NYHETSBYRÅN

Bilder från Bahnhofs serverhall.
3 av 4

Bilder från Bahnhofs serverhall.

Press/Kristina Sahlén

Jon Karlung är inte helt nöjd med beslutet.
4 av 4

Jon Karlung är inte helt nöjd med beslutet.

Press/Kristina Sahlén

Bahnhof måste lämna ut dina uppgifter till polisen.

Är du kund hos Bahnhof? Då bör du nog veta att de blivit skyldiga att lämna ut alla uppgifter till polisen, om de frågar. Du bör också veta att Bahnhof är den enda internetleverantören som tidigare vägrat att lämna ut uppgifter om det inte rör sig om allvarliga brott, skriver Expressen.

– Man tror att lagen används för att jaga terrorister men det gör den inte. Den används oftast för att tillgodose olika upphovsrättsliga frågor som att ladda ner eller strömma filmer, säger Jon Karlung VD på Bahnhof, till Expressen.

Bildkälla

Bahnhof har tidigare vägrat ge ut uppgifter om det inte handlat om allvarliga brott. Polisen fick nog och anmälde företaget till Post- och telestyrelsen som bestämde att Bahnhof måste lämna ut alla uppgifter till polisen – det spelar ingen roll vad det handlar om.

I alla fall tills EU-rätten beslutar om Sveriges följer EU:s lag, som tidigast planeras vara klart i slutet av det här året.