Folk blev rasande över bilderna på Karens bröst – hennes svar är grymt

Bilderna på Karens nakna bröst överöstes med elaka påhopp och kommentarer på nätet. Då bemötte hon kritiken med den här fina berättelsen.


Att internetdrev kan blossa upp i de mest välmenande sammanhang är ju tyvärr inte direkt någon ny grej. Ibland blir det bara så väldigt, väldigt fel.

Tänk dig att du genomgår en av de värsta tänkbara sjukdomsbehandlingarna och dessutom får höra från okända människor att du kommer att se vidrig ut när du blir gammal och att du har förstört din kropp.

Det hände Karen Deegan, 46, från Caloundra i Australien, vilket hon berättar om för Sunshine Coast Daily.

Karen fick det tragiska beskedet om att hon hade bröstcancer 2009. Fyra år senare genomgick hon bröstkirurgi, vilket innebar att hela bröstvävnaden togs bort och ersattes med implantat.

I samband med den typen av operation brukar läkare försöka återskapa bröstvårtan, vilket inte var möjligt i det här fallet och därför togs de bort helt.

Trots den väl genomförda operationen vande sig Karen aldrig riktigt vid sina bröst, de kändes som två främmande klumpar på hennes kropp som inte alls påminde om hennes tidigare bröst.


I början av juni tog hon kontakt med tatueraren Whitney Develie på Brisbane studio, Garage Ink. Tatueraren är känd för att göra fantastiska cover up-tatueringar över ärr på personer som exempelvis lider av självskadebeteende. Hon gör tatueringarna gratis, som välgörenhet.

Med Whitneys hjälp skapades helt fantastiska konstverk i bläck över Karens ärrade bröst.


Tatueraren la upp bilderna på de nytatuerade brösten på Instagram och skrev i bildtexten att "hennes styrka och utstrålning är helt okrossbar. Jag har aldrig blivit så rörd av någons reaktion, som när Karen sa 'jag har bröst igen', det kommer jag bära med mig resten av mitt liv."


Inte helt oväntat valde folk att kommentera bilden innan de ens läste bildtexten. Någon skrev "Tjejer, tatuera aldrig era bröst. Gör det inte." En annan användare skrev att hennes tatueringar skulle se vidriga ut när hon blev äldre.

Någon skrev också att Karen helt hade förstört bröstvårtans naturliga skönhet. Ja, det är sant.

Tack och lov lät Karen kritiken rinna av henne och hon kommenterade själv under bilden med följande ord:

"Whitney har förändrat min självuppfattning. Jag ber om ursäkt om bilderna väcker anstöt. Det här var inte mina bröst, de togs bort och rekonstruerades. Och även om brösten ser normala ut med kläder på så gjorde de verkligen inte det under kläderna. I alla fall inte fram tills Whitney skapade den här fantastiska konsten på mina bröst."

Karen fortsätter vidare: "Nu kan jag se dem som bröst. De känns inte som bröst, men jag kan i alla fall se på dem nu med ett stort leende."

Vi hoppas att det här blev en tankeställare för alla som kommenterar först och tänker sen. Allt är inte alltid vad det ser ut att vara vid första anblick.

Visste du att ny forskning visar att mer än hälften av allt som delas på nätet faktiskt inte ens har lästs? Det kan du läsa mer om här. Om du gillar det här med källkritik så kan du också läsa om snubben som blåste hela världen när nästan han lurade i oss alla att han kunde förutspå framtiden.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tänker du efter innan du kommenterar på nätet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på länsväg 363, Hissjö.", skriver polisen på sin hemsida.

Västeråsattacken troligtvis inte planerad

Tre äldre kvinnor och en tonårspojke attackerades i centrala Västerås under fredagen. Varför är fortsatt oklart. I nuläget är det inget som tyder på att det är en planerad händelse, säger Robin Simonsson, vid Åklagarmyndigheten till TT.

AI kliver in i Instagram och Facebook

1 timme sedan
Meta lanserar sin största AI-satsning hittills, när bolagets assistent kliver in i Facebook, Messenger, Instagram och Whatsapp. Men Sverige får vänta.

"Sträck på dig" – förhandla med banken

1 timme sedan
Bara sex procent av bolånetagarna bytte bank under 2023. Det borde vara fler, anser Finansinspektionen. Vi ser att det lönar sig och vara aktiv att försöka förhandla sin bolåneränta och även flytta sina sparpengar till en annan bank, säger konsumentskyddsekonomen Moa Langemark.